The Cure rade na čak tri albuma

Već smo pisali kako The Cure rade na novom albumu, ali kako se čini, bend ipak radi na čak tri nova izdanja.

Vijest je potvrdio Robert Smith, koji je u nedavnom intervjuu s meksičkim Zocalo portalom rekao: “Ustvari pripremio sam tri albuma, dva su prilično napredna. Prvi bi mogao biti objavljen uskoro. Trebali bi biti objavljen do Božića.”

Prvi album za sada ima radni naziv ‘Live from the Moon‘.

“Drugi album koji spremam je napredan, a baziran je na drugačijem načinu rada, pa je tako zvuk jači, i kako bi to snimili, moramo uživo. To bi trebala biti neka interpretacija onog momenta u kojem ćemo biti.” – rekao je Smith o drugom albumu, a treći “je lud, glasan album s drugačijim aspektima i okolinom. Cijeli je album baziran na iskustvu na bini ili mojim životnim putevima, situacijama gdje je buka sadašnjost i na koju smo se toliko navikli da više ništa ne primjećujemo.”

Dok čekamo nove albume benda The Cure, prisjetimo se njihovog nastupa na ovogodišnjem izdanju INmusic Festivala. Više o tome pročitajte ovdje.

Također, treba napomenuti kako The Cure objavljuju koncertni film za 40. godišnjicu od formiranja benda. Više o tome možete pronaći na ovom linku.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *