Stone Temple Pilots objavljuju prvi akustični album ‘Perdida’

Američki rockeri Stone Temple Pilots kreću u novu avanturu najavljujući svoj prvi akustični album ‘Perdida‘. Album će 7. februara 2020. godine biti dostupan na CD-u, vinilu te na digitalnim streaming i download servisima.

‘Perdida’ će sadržavati 10 novih, iznimno osobnih pjesama protkanih introspektivnim tekstovima s kojima će slušatelja povesti na emotivno muzičko putovanje. Osim intimnijih tekstova, bend će ujedno i značajno proširiti svoj muzički teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji će se graciozno protezati po albumu.

Sjetni ton albuma kreće već s prvom pjesmom ‘Fare Thee Well‘ koja je upravo izdvojena i za prvi najavni singl.

U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. godine originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiu.

“Oduvijek mi se sviđalo kako različiti instrumenti mogu naglasiti pjesmu na neočekivani način. Bilo je veselo raditi s ostalim muzičarima na ovom albumu jer nam je dalo rijetku priliku da čujemo naše pjesme kroz tuđe uši.” – izjavio je Dean DeLeoa.

Naziv albuma na španjolskom znači ‘gubitak’, što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana: “Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme”. S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja muzike.

Prije nego što album ‘Perdida’ ugleda svjetlo dana, Stone Temple Pilots najavljuju i prateću akustičnu turneju u trajanju od 15 dana, koju otvaraju 5. februara u Vancouveru i zatvaraju s nastupom u Bostonu, 1. marta. Sa svakim performansom na nadolazećoj turneji bend će nastojati rekreirati zvuk s novoga albuma u akustičnoj varijatni, ali i reinterpretirati ostale, stare pjesme iz svog bogatog, multi-platinastog kataloga koje, ili nisu nikada odsvirali uživo ili ih nisu izveli uživo preko 20 godina.

Popis pjesama na albumu ‘Perdida’:

Fare Thee Well
Three Wishes
Perdida
I Didn’t Know The Time
Years
She’s My Queen
Miles Away
You Found Yourself
I Once Sat At Your Table
Sunburst

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *