Pank Flojd, 1,2,3!, Ataraksija i Shiye uskoro nastupaju u AG-u

Sarajevski AG Club ugostit će četiri benda 22. decembra. Na alternativnoj noći nastupit će Pank Flojd, 1,2,3!, Ataraksija i Shiye.

Cijena ulaznice je 3KM.

PANK FLOJD:

Pank Flojd je Sarajevski bend koji se formirao nakon strašne ideje dva jarana, Grohe i Mehika, u mutnoj novembarskoj večeri na derneku kod Grohe 2015-te godine. Ideja se realizirala godinu dana kasnije odnosno 28. decembra 2016. godine, kada su imali svoju prvu probu u USD-u. Postavu u to vrijeme su činili: Kenan Avdić, Ademir Mulaosmanović, Fariz Ablaković, Ivor Šarkić i Damir Kaučić. Bend je kratko vrijeme svirao u toj postavi, da bi u martu mjesecu sljedeće godine, Damir napustio bend. Nakon Damira, kao zamjena, došao je Mak Krstić te je ujedno pozvan i drugi vokal Amar Bilić. U toj formaciji, bend počinje i rad na svojim prvim autorskim radovima. U tom periodu nastaju pjesme poput: “Rođen u Šeheru” i “Passat Pijačar”. Bend je imao svoju prvu svirku u AG Klubu 23.05.2017-te godine sa bendovima “Man Down” i “Drown in your Venom” . Ubrzo nakon toga su organizovali svirku 30.06.2017 pod nazivom “Pankerska Noć” u AG Klubu. Tada su svirali zajedno sa bendovima “Embargo” i “POPIK” te je kao iznenađenje večeri kultni sarajevski pank rok bend “Ofsajd” održao svoj prvi (nadamo se da nije posljednji) reunion nastup. Nakon toga su slijedile mnoge svirke poput svirke u Slogi sa Urban Instinktom, Strongholdom; prva Pankerica Tamburica sa Ogenjom, SPUK i PNA; SPF, Pankerica Tamburica vol.2, Ilidža rock fest, Dom Mladih i Sarajevo rock fest gdje je bend ostvario nagradu za drugo mjesto. Bend je pored toga 06.10.2018. po prvi put svirao u Koprivnici (HR). Nakon svirke u Koprivnici Mak Krstić i Sara Materne napuštaju bend i na njihovo mjesto ulazi Damir Bajrami (Albanac). Pank Flojd uglavnom teži ka tome da se svira za raju i da prave snažan dernek dok nastupaju.

1, 2, 3!:

1, 2, 3! je mladi bend iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo) koji se bavi izvođenjem rock i alternativne rock hitova, te piše autorske pjesme progresivnog karaktera. Politički nesvrstan, ali društveno osviješten, bend aktuje po principima promovisanja kulture i umjetnosti i svojim članstvom unutar muzičke zajednice u lokalitetu Sarajeva doprinosi razvoju raznih umjetničkih pravaca i događaja.

ATARAKSIJA:

Ataraksija je sarajevski bend koji je nastao 2016 godine. Bend se bavi sviranjem najpoznatijih klasičnih i alternativnih rock pjesama za koje nikada niste čuli.

Kratko i jasno.

SHIYE:

Shiye je producent i DJ iz Sarajeva, koji se od 2014. godine bavi produkcijom elektronske muzike.

S nastupima je počeo 2015. godine, a 2018. godine je izbacio i svoj prvi album “Silhouette” koji odlikuje blend svih poznatih elektronskih smjerova i koji je ujedno i prvi elektronski album u BiH

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *