Ove godine nije bilo samo OK, bilo je odlično

Iza nas je peti po redu OK fest, koji i je i ove godine oduševio preko 30 hiljada posjetitelja sa svojim line-upom. Na tri stagea, tokom tri dana nastupali su najveće regionalne i svjetske zvijezde.

Kamp se lagano punio u petak poslijepodne, a dobrodošlicu svima su poželjeni G.Edd, Feđa Knajdl i Forniva na OK Summer stageu, da bi potom Laka i Zemlja gruva na Sensation OK stageu zagrijavali atmosferu za prvu noć festivala.

Od 20 sati, Tupasmene su pozivali goste na Jägermeister main stage, a potom su slijedili stari lisci iz Hladnog piva, kojima je ovo drugo gostovanje na OK festu, a nadamo se ne i posljednje. Zatim je uslijedio koncert pionira balkanske elektronike, Kirila Džajkovskog, a prvu noć na Jagermeister main stageu zaključili su britanski hip-hoperi Stereo MC's.

Da sva zabava ne prestane na mainu, pobrinuli su se Vukašin i Sergej Trifunović koji su kampere zabavljaji do ranih jutarnjih sati.

Fenomenalna atmosfera se nastavila i drugi dan festivala. AudioInfuntion se pobrinuo da promjenjivo vrijeme na Tjentištu ne kvari dobro raspoloženje koje je vladalo kampom. A noć za pamćenje najavljivali su Obojeni Program i Atheist Rap na Sensation OK stageu.

Jinx i Letu Štuke su započeli spetakl na Jägermeister main stageu. Dino Šaran i ekipa bacili su u trans sve prisutne sa svojom energijom i nezaboravnim stihovima. Drugu noć festivala zatvorio je Gibonni kojeg su ispratili s gromoglasnim aplauzom koji je odjekivao cijelom Sutjeskom.

Zadnji dan festivala na Sensation OK stageu nastupili su Ritam Nereda i Ortodox Celtsi koji su kampere pripremali za finalnu noć festivala.

Finalno veće na Jagermeister main stageu započelo je nastupom Elementala. Remi i ekipa zagrijali su atmosferu sa svojim poznatim pjesmama i nezaboravnim groove ritmovima. Nakon njih nastupili su S.A.R.S.ovci, kojima je ovo bio treći nastup na Tjentištu. Malo iza ponoći na bini se pojavio Rudimental koji je do ranih jutarnjih sati doveo atmosferu do usijanja i zatvorio peti po redu OK fest. Jägermeister se pobrinuo da atmosfera ne pređe tačku ključanja sa svojim ledeno hladnim Jegerom i svima obezbijedio nezaboravne trenutke na Jager zoni.

Ekipa Muzičke Zone se zahvaljuje organizatorima OK festa i vidimo se naredne godine na Tjentištu.

Foto: Nino Mujkić/Muzickazona.ba

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *