Bruce Dickinson u Sarajevu 5. aprila

Frontmen slavne grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson dolazi 5. aprila u Sarajevo.

S njim u Sarajevo dolazi i nekadašnji basista njegovog solo projekta, Chris Dale.

Dickinsonu će na Dan Grada Sarajeva 6.  aprila u Vijećnici biti uručeno priznanje Počasni građanin Sarajeva za koje ga je predložilo Udruženje Concept Media iz Sarajeva.

“Pozitivno sam iznenađen njegovim dolaskom. Dolazio je i u izmoreno i opkoljeno Sarajevo, on je zaslužio ovu nagradu i njegov dolazak je zaista vrijedan pažnje. Meni je drago da će se pojaviti, tako će Sarajevo ponovo doći u središte svjetske javnosti”, poručio je Skaka.

Dickinson se nakon Sarajeva vraća u London zbog koncertne turneje.

Podsjećamo Bruce Dickinson je u ratnom periodu došao u Sarajevu gdje su organizirali koncert, o čemu je napravljen i višestruko nagrađivani film “Scream for me Sarajevo”.

IZVOR: Radiosarajevo.ba

Please follow and like us:

4 thoughts on “Bruce Dickinson u Sarajevu 5. aprila

  1. Chris Dale nije nikada svirao u Maidenima. Provjeravajte malo podatke, basista Steve Harris je glavni covjek tog benda od osnivanja i nikada ga nije napustio.

    1. Nije uopšte Iron Maiden ni u pitanju, već Bruceov solo projekat, u kom nije učestvovao ni jedan član Iron Maidena osim samog Brucea.

      1. Kao što smo napisali u prethonom komentaru, znamo, samo smo copy paste s Radio Sarajevo, nismo stigli pogledati. Ispravljeno je

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *