Bendovi, prijavite se na Rastok Fest!

Rastok Fest se već 16. godina unazad uspješno organizuje i okuplja prije svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umjetnike i omladinske lidere/aktiviste. RF je do sada okupio preko 140 neafirmisanih bendova, preko 500 muzičara, preko 250 umjetnika i preko 450 volontera. Na RFu su nastupala velika imena muzičke scene sa prostora Bosne i Hercegovine i EX-YU prostora, i to Dubioza Kolektiv, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Damir Urban, Kultur Shock, Zoster, Elemental, Edo Majka, Erogene zone, Letu Štuke, Kerber, Night Shift, Nermin Puškar i drugi.

17. RF će se održati 3. augusta 2019. godine i u skladu s tim, Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah kao Organizator, otvara konkurs za prijave neafirmisanih bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, za učešće na ovogodišnjem 17. RFu.

Pravo učešća na konkursu imaju svi neafirmisani bendovi iz domena pop, rock, hip-hop, r’n’b muzike i/ili pripadajućih muzičkih žanrova.

ROK ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA JE 08.JUNI 2019.

Konačni rezultati konkursa će biti objavljeni do 15. juna 2019. godine, na službenoj web i facebook stranici RFa.

Svi zainteresovani neafirmisani bendovi mogu se prijaviti porukom u inbox facebook stranice UMF Rastok (link:UMF RASTOK) ili na mail: jom_jelah@hotmail.com s osnovnim informacija o bendu i linkovima audio ili video materijala.

Učesnicima17. RFa, Organizator će nadoknaditi putne troškove, te obezbijediti smještaj, hranu i osvježenje u skladu sa pravilima RFa.
Učesnici u okviru nastupa na 17. RFu moraju izvoditi isključivo autorske pjesme sa minimalno 30 minuta autorskog materijala.

Učesnici, osim osnovnog razglasa koji će osigurati Organizator RFa zajedno sa vlastitim muzičkim instrumentima moraju sa sobom donijeti i dodatnu muzičku opremu odnosno gitarska pojačala sa pripadajućim kablovima, činele, pedale i doboš za bubnjeve. Organizator neće naknadno nabavljati iste u slučaju da se zaborave.

Organizator će učesnicima obezbjediti vodiča/domaćina. Učesnici su dužni poštovati smjernice domaćina u cilju što bolje organizacije njihovog nastupa na festivalu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *