11 najboljih domaćih singlova za 2018. godinu

Posljednju sedmicu u 2018. godini odlučili smo posvetiti najboljim stvarima u muzici s domaće scene. Pokušat ćemo se fokusirati samo na Bosnu i Hercegovinu, ali ne znači da ćemo na nekoj od lista ubaciti i regionalne izvođače.

Prva lista za ovu godinu jesu singlovi godine. Uspjeli smo skupiti nama 11 najboljih pjesama. Singlove smo nekako uspjeli rangirati, ali vi na ovu listu ne morate gledati ko je prvi, ko drugi, nego kao listu najboljih pjesama s bh. scene.

S ovom listom pokušavamo da afirmišemo izvođače da objavljuju više pjesama, singlova i albuma. Znamo da je teško biti muzičar u Bosni i Hercegovini, ali trudom i upornošću možemo izgraditi scenu. Mi obećavamo da ćemo biti bolji u sljedećoj godini.

Na listi naših najboljih pjesama žanrovi su različiti i to je upravo ono što želimo da promovišemo, jer je mnogo dobre muzike u BiH i treba je promovisati.

U nastavku pogledajte listu najboljih pjesama u 2018. godini za Bosnu i Hercegovini:

  1. Ketpool – Hamming
  2. Crni Dani CERN-a – Istinom
  3. Letu Štuke – Zemlja gori feat. Dubioza Kolektiv
  4. Edo Maajka – Bolje je bolje
  5. Frenkie, Sajsi MC – Svi
  6. Pajperov smijeh – Svjetla su daleka
  7. Misery Crown – K.R.A.J.I.N.A.
  8. Moca i Biznismeni – Shvataš li
  9. Snake Eater – Vječno živjele žene
  10. OTG Crew – Mjesto ispod
  11. Dede Putra – Utihnuli jaganjci
Please follow and like us:

6 thoughts on “11 najboljih domaćih singlova za 2018. godinu

    1. Pa baš i ne, jer svaka pjesma ima ono nešto svoje zbog čega postoji. ‘Svi’ je prava pjesma za kluba i za plesat, a ‘Zemlja gori’ ima svoju pouku i dobra za skakat na koncertima. Ako ćemo tako, onda 90% današnjih pjesama ne bi trebale da postoje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *