Dubioza Kolektiv najavila novi solistički koncert u Beogradu

Bh. bend Dubioza Kolektiv zakazao je druženje s publikom 30. juna na otvorenom – stadionu “Tašmajdan”! Sastav koji je proslavila energična mješavina rocka, punka, reggaea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, održat će u Beogradu svoj prvi samostalni koncert nakon četiri godine.

U susret koncertu, balkan-ska-punk-dub atrakcija poručila je ljubiteljima njihovog nesvakidašnjeg zvuka: “Ove godine imamo dva velika povoda za koncert u Beogradu. Novi album “Pjesmice za djecu i odrasle” izašao je prije nepuna 3 mjeseca i jedva čekamo da zasviramo nove pjesme, a bit će nam ovo i prvi solo koncert na otvorenom u glavnom gradu Srbije. Radujemo se što ćemo svirati na Tašmajdanu, čuli smo toliko priča o koncertima u tom prostoru”.

Na novom albumu “Pjesmice za djecu i odrasle” nalazi se devet pjesama koje se na svojevrstan, tragikomičan način, osvrću na svakodnevicu ne samo u BIH, već i u regionu.

Na Tašmajdan dolaze nakon dvije godine apstinencije od Beograda, tokom kojih su postigli nezamislive uspjehe. Turneja na kojoj su promovisali EP i izdanje “Happy machine”, odvela ih je na brojne pozornice širom svijeta, uključujući i Glastonbury, SXSW, Lollapalooza Berlin i Womad. Uslijedile su i turneje po Evropi, Sjevernoj Americi, Australiji i Indiji. Tokom godinu dana, uspjeli su da održe više od 110 koncerata, ali ujedno i da predstave neke od najinteresantnijih video spotova nastalih na ovim prostorima.

Energične žive svirke Dubioze Kolektiv prepoznate su kao pravo osvježenje na balkanskoj muzičkoj sceni, o čemu svjedoče rasprodati koncerti krajem 2017. godine u svim velikim regionalnim gradovima. Na koncertu 30. juna u Beogradu na stadionu “Tašmajdan” pored predstavljanja novog albuma, planiraju da potvrde odavno zasluženi status koncertne atrakcije uz proverene hitove s prethodnih izdanja.

Ulaznice za koncert Dubioze Kolektiv prodaju se preko Eventim prodajne mreže po ceni od 1,400 rsd za parter, odnosno 1,600 rsd za tribine. 

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *