Zucchero najavio novi album

Jedan od najcjenjenijih talijanskih muzičara – Zucchero SugarFornaciari, najavio je objavu iščekivanog novog studijskog albuma! Naslova „D.O.C.“ izdanje će biti objavljeno 8. novembra ove godine, a uz naslovnicu albuma, otkriven je i popis pjesama.

Album „D.O.C.“ bit će njegovo 14. po redu studijsko izdanje, donosi 11 novih pjesama, a naslijedit će „Black Cat“ iz 2016. godine. Uz najavu novog studijskog izdanja, Zucchero je ovih dana predstavio i veliku europsku turneju kojom će novi album predstaviti i uživo. Prema objavljenim datuma, turneja će započeti 6. juna 2020. godine u Glasgowu, a na popisu koncertnih postaja našao se i Zagreb, gdje će s pratećim bendom nastupiti 29. oktobra 2020. u Koncertnoj dvorani Lisinski

Kroz dugogodišnju karijeru postigao je niz zamjećenih uspjeha i prometnuo su u jednog od ponajboljih i svjetski priznatih talijanskih muzičara; njegovi albumi prodani su u više od 60 miliona primjeraka širom svijeta; jedan je od rijetkih talijanskih muzičara nominiranih za prestižnu nagradu Grammy; bio je među prvim zapadno-europskim muzičkim imenima koji su nastupili u Kremlju nakon pada berlinskog zida, dok se njegov koncert u Havani 2012. godine pred 80.000 posjetitelja smatra najposjećenijim nastupom stranog muzičara na Kubi, za vrijeme embarga.

Ulaznice za koncert u Lisinskom kreću u prodaju 9. oktobra, a bit će dostupne po cijeni od 210, 280, 350, 420 i 490 Kn na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane.

„D.O.C.“ – popis pjesama:

  1. Spirito nel buio
  2. Soul Mama
  3. Cose che già sai feat. Frida Sundemo
  4. Testa o croce
  5. Freedom
  6. Vittime del Cool
  7. Sarebbe questo il mondo
  8. La canzone che se ne va
  9. Badaboom (Bel Paese)
  10. Tempo al tempo
  11. Nella tempesta
  12. My Freedom (bonus track)
  13. Someday
  14. (bonus track)
  15. Don’t let it be gone feat. Frida Sundemo (bonus track)
Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *