Wu-Tang Clan dobio ulicu u New Yorku

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u New Yorku, koji su im odali počast kakva se rijetko viđa.

Mnogi tek poslije smrti dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za zvijezde Sea Star festivala, Wu-Tang Clan, u gradu koji nikad ne spava, odvojen cijeli jedan kvart! Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt Staten Islanda, jednog od pet dijelova New Yorka, od sada službeno nose ime “Wu-Tang District”, u čast jedne od najvećih grupa u povijesti muzike, a koji potječu baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće New Yorka u decembru jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 miliona prodatih albuma, niza nagrada i sopstvene robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti! Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih vjećnika uz članove Wu-Tang Clana: “Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost odati počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Staten Island na internacionalnu mapu” – izjavila je medijima gradska vjećnica Debbie Rose i dodala – “Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rap i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svjetskim muzičarima i pravcima na koje su utjecali“. Raekwon The Chef na svom je Facebooku podijelio video otkrivanja table uz riječi: “Hvala Staten Island, New York.”

Veliki Wu-Tang Clan potvrdili su početkom aprila dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju 25 godina od izlaska možda i najutjecajnijeg rap albuma – “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”. Njihov nastup na Addiko Tesla bini u subotu 25. maja bit će ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Europu. Osim najveće hip hop grupe u povijesti, u prekrasnu lagunu Stella Maris dolazi i elektronski otac Sven Vath, harizmatična techno liderica Nina Kraviz, nadolazeća zvijezda Ilario Alicante, britanska trap-jazz umjetnica IAMDDB, hitmaker Mahmut Orhan, jedan od najvećih i najvažnijih rock autora našeg podneblja Bajaga i Instruktori, najpoznatija hrvatska punk rock grupa Hladno pivo, najbolji istarski pop rock bend Nola i jaka imena kao što su Vojko V, Fox, Krankšvester, High5, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, Marko Nastić, DJ Jock i mnogi drugi.

Festivalske ulaznice za Sea Star dostupne su po cijeni od 72 KM, što uključuje 35% popusta na finalnu cijenu. U ponudi su još i jednodnevne ulaznice po cijeni od 49 KM, VIP Gold ulaznice po poklon cijeni od 210 KM i jednodnevne VIP ulaznice po cijeni od 110 KM, a u toku je i omiljena akcija “Kupi 4, zgrabi 5” u kojoj svi koji odjednom kupe četiri festivalske ulaznice petu dobivaju na poklon! Ulaznice se mogu kupiti na www.seastarfestival.com.

U ponudi je široka lepeza smještaja za sve posjetitelje Sea Star festivala. Stella Maris resort nudi premium kamp s četiri zvijezdice, u čiju cijenu je uračunato i korištenje bazena na otvorenom s morskom vodom, te bungalova, apartmana vila ili hotela koji se nalaze neposrednoj blizini festivalskog prostora. Ponude smještaja kreću se od nevjerojatnih 7€ za kamp, 8€ za bungalove i 10.8€ po osobi za noć za festivalske apartmane, a moguće je kupiti i razne pakete koji uključuju kamp i ulaznicu već po cijeni od 46 eura. Rezervacija smještaja i dodatne informacije o svim opcijama mogu se pronaći na stranici.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *