Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u oktobru Sarajevu

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić trebali su u Sarajevu nastupiti u aprilu, međutim zbog pandemije Coronavirusa, koncert se nije održao, ali je odgođen za oktobar.

Tako će duo nastupiti u Domu mladih, 17. oktobra.

Svi koji su kupili ulaznice mogu ulaznice zadržati i za novi datum. Oni koji žele kupiti ulaznice za novi datum mogu to učniti putem Kupikartu.ba.

Uspješna saradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom ‘Kruševo‘. Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“. Virtuozni duo sarađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Ovim koncertnim nastupima dvojice gitarskih virtuoza, predstaviti će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz glazbe koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom. Njihova saradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinaciji sa suvremenim svijetom muzike.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *