Vakat objavio singl ‘Okolo’

Sarajevski punk rock bend Vakat predstavio je video uradak za svoj novi singl ‘Okolo‘.

Novom pjesmom i video prezentacijom, ekipa iz benda Vakat zaokružuje priču sa tri objavljena singla (nakon pjesme ‘Vođa‘ i ‘Dosta‘) koje imaju sličnu tematiku i ukazuju na muke i borbu pojedinca u zarobljenim političkim sistemima i sistemima poremećenih vrijednosti.

Idejni autori videa za pjesmu ‘Okolo’ su Mirza Duran i Amel Đikoli, a Đikoli je ujedno i direktor fotografije. Spot je montirao sarajevski reditelj Saša Peševski.

Autori videa ističu da je stilski izraz inspirisan ograničenom percepcijom zbilje koja je uvjetovana digitalizacijom, mobilnim uređajima i društvenim mrežama.

Pjesma ‘Okolo’ je snimljena u studiju “Bigfoot” u Sarajevu, dok je za miks i mastering iste bio zadužen producent Saša Karabatak, Studio MC Pavarotti.

Bend Vakat planira uskoro nove koncerte i nastupe, a ujedno i ponovo se vratiti u studio sa ciljem snimanja novih pjesama.

Ova punk rock grupa je nastala 2007. godine u Sarajevu. Današnji sastav čine Atila Varga (vokal), Dinko Činjarević (bass), Zlatan Avdagić (gitara) i Mirza Duran (bubnjevi).

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *