Tricky nastupa i u Beogradu

Legendarni trip-hop muzičar i producent Tricky održat će koncert i u Beogradu 29. aprila (21:00) u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda. Trickyjevom nastupu u Beogradu prethodiće 6. marta objavljivanje EP-a “20,20“, koga je danas najavio spot “Lonley Dancer” (feat. Anika).

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), s hitovima kao što su “Aftermath“, “Ponderosa“, “Overcome” i “Black Steel“, postavši svjetska zvijezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Tricky je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog rocka i reggaea, nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio “Ununiform” (2017).

Trickyjeva saradnica Martina Topley Bird do danas je ostala vjerovatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pjesama, mada je sarađivao i s Björk, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper.

“Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvorit ću zvuk koji niko do sada nije čuo”, objašnjava sebe Tricky, pravim imenom Adrian Thaws, u nedavno objavljenoj autobiografiji “Hell Is Round the Corner”.

Ulaznica za Trikijev koncert u pretprodaji od danas, 19. februara košta 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko prodajnih mjesta i mreže www.tickets.rs. 

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *