Thom Yorke objavio soundtrack remakea filma ‘Suspiria’

Frontmen legendarnih Radiohead, Thom Yorke, objavio je novi solo album koji je ujedno i muzička podloga za novi film Suspiria koji je režirao Luca Guadagnino. Album naslovljen ‘Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)’ objavila je izdavačka kuća XL Recordings i u cjelosti ga možete preslušati na Deezeru.

Album ‘Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)’ sastoji se od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama nešto tradicionalnije strukture kao što su ‘Unmade’, ‘Has Ended’ i ‘Suspirium’ čija je osnovna muzička tema ujedno i glavna tema filma. Ove tri pjesme su, pored pjesama ‘Volk’ i ‘Open Again’ bile i singlovi koji su najavili izdanje.

Muzički gledano, ovo izdanje predstavlja kombinaciju klavirskih balada, elektronske muzike u maniru njemačkog Krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melanholije. Pored Thoma, svoj doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista, kao i Londonski savremeni orkestar i hor.

Film Suspiria je rimejk istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i s originalom, smještena u Berlin 1977. godine. Film će, kao i album, svoju svjetsku premijeru doživeti 26. oktobra. Muzika iz filma dostupna je na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na duplom CD-u i duplom ružičastom vinilu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *