The Offspring potvrdili izlazak novog albuma za april

Punk-rock ikone The Offspring iznenadile su fanove širom svijeta najavom novog albuma! Nakon gotovo desetljeća studijske pauze, skupina će 16. aprila objaviti album “Let The Bad Times Roll“, s kojeg predstavljaju istoimeni najavni singl.

Naslovna pjesma “Let The Bad Times Roll” napisana je u drugoj polovici 2019, da bi svoj finalni oblik dobila tokom protekle godine, a već i sam naslov otkriva kako reflektira društvene izazove kroz koje prolaze Sjedinjene Američke Države, kao i ostatak svijeta. O tome progovara i Dexter Holland: “Osjećam da smo u specifičnom periodu historije, tokom kojeg svjetski vođe umjesto da nas ohrabruju s “Dajemo sve od sebe”, šalju poruku “Jeb* ga”, što je jako zastrašujuće!

Za SoCal skupinu ovo će biti deseto po redu studijsko izdanje, na kojem će se naći 12 novih pjesama. Novi materijal bend je stvarao u proteklih nekoliko godina, na različitim lokacijama, a u tome im je pripomogao i legendardni rock producent Bob Rock. Prednarudžbe albuma dostupne su putem službene stranice benda te digitalnih muzičkih platformi.

Iako proteklih gotovo deset godina nisu objavili novo studijsko izdanje, bend je bio itekako aktivan kroz koncerte i turneje, a posvetili su se i stvaranju muzike za film, TV i video-igre, da bi se u posljednjih nekoliko godina posvetili i novom materijalu – što je 2020. uključivalo i objavu božićnog singla “Christmas (Baby Please Come Home)“, obradu popularnog blagdanskog klasika. Također, u tom periodu bendu se pridružio i novi basist – Todd Morse, dok je ostatak “The Offspring tima” ostao isti te ga i danas čine frontmen Dexter Holland, gitarist Noodles i bubnjar Pete Parada.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *