The National objavio novi singl ‘Weird Goodbyes’ feat. Bon Iver

Od kako su se vratili na turneju ovog maja, The National svira nekoliko novih pjesama uživo, a jednu od njih grupa objavljuje i kao novi singl za 4AD – u pitanju je „Weird Goodbies,“ feat. Bon Iver. Singl nastavlja tradiciju saradnje Justina Vernona (frontmen, autor, multinsturmentalista i pjevač indie folk benda Bon Iver) sa bendom The National u studiu i na sceni.

„Radi se o tome da otpustimo prošlost i krenemo dalje, a onda nas kasnije preplave predomišljanja“, kaže o pjesmi pjevač The Nationala Matt Berninger, koja takođe sadrži gudače Londonskog savremenog orkestra (London Contemporary Orchestra) u orkestraciji Brycea Dessnera iz The National.

O procesu stvaranja singla, Aaron Dessner kaže: „’Weird Goodbyes’ je bila jedna od prvih novih pjesama koje smo napravili. Zloupotrebio sam ritam mašine, kao i obično, i naletio na ovaj ritam koji mi se zaglavio u glavi – osjećao sam se kao nešto što samo Bryan Devendorf može prirodno da odsvira. Sagradili smo pjesmu oko takta. Matta melodija i riječi djlovale su tako elegantno i dirljivo od početka — tugujući za gubitkom nevinosti i motivacije, držeći se sjećanja i osećanja koja neizbežno izmiču i tuge koju svi trpimo u čudnim oproštajima.”

Dessner takođe objašnjava kako je Bon Iver bio predstavljen na numeri: „Nekako sam mogao da čujem glas i srce našeg prijatelja Justina u ovoj pjesmi od početka. Poslali smo mu materijal, to ga je dirnulo i pjvao je sa Mattom tako snažno.”

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *