The Cure prvi potvrđeni headliner Exit Festivala

Dame i gospodo, spremite se za nezoboravni Exit, na Petrovaradinsku tvrđavu nam stiže The Cure.

Britanski bend potvrdio je premijerni nastup u Srbiji, i to upravo na Exit Festivalu. Bend će nastupiti prvog dana festivala. The Cure u Novi Sad dolaze u sklopu turneje na kojoj proslavljaju 40. godina postojanja.

Exit Festival sljedeće godine se održava od 4. do 7. jula.

Tokom svoje karijere The Cure su osvojili najprestižnije muzičke nagrade kao što su BRIT, Q, NME, MTV i brojne druge. Elegantna melanholija kultnog albuma „Disintegration“, izdatog 1989. godine, uticala je na milione ljudi širom svijeta i zacementirala njihovu poziciju kao najboljeg britanskog indie benda, te je 2004. godine MTV svoju godišnju MTV Icon emisiju i dodjelu posvetio upravo njima. Numere sa potpisom The Cure neizostavni su dio saundtreka za neke od najikoničnijih filmova u savremenoj kulturi, kao što su Vrana, Sudija Dred, Svadbeni pjevač, Underworld, 50 poljubaca za pamćenje, Zemlja avanture, Djevojka iz Džersija, Džon Taker mora umrijeti, Nik i Nora: Veza za jednu noć i brojne druge, dok Vogue, Highsnobiety i drugi poštovani modni izvori navode Roberta Smitha, njegovu crnu kosu bogatu lakom, crveni ruž i olovku za oči, kao besmrtnu modnu inspiraciju. Pored njegovog stila i glasa, u muzičkom svijetu Smithov ukus i riječ duboko se cijene. Naime, Smith je već godinama programski savjetnik poznatog Meltdown festivala, a koliko je na ovu poziciju teško doći, jasno je iz činjenice da su njegovi prethodnici bili besmrtni David Bowie, te međunarodno prepoznata umjetnica Yoko Ono.

Ulaznice po poklon cijeni od 23. oktobra!

Već sljedeće sedmice, u utorak 23. oktobra, stižu i prve četverodnevne EXIT ulaznice sa nevjerovatnih 55% popusta, po poklon cijeni od 115 KM!

Istog datuma u prodaju će biti pušten i vrlo ograničen kontigent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, četvrtak, 4. juli, kad će nastupati The Cure, po poklon cijeni od 53 KM. Isti dan stižu i ulaznice za FAN PIT, po cijeni od 69 KM kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. juli po 210 KM. Ulaznice će biti dostupne u sistemu kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima ovog sistema.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *