The 1975 na otvaraju ovogodišnjeg izdanja Arsenal Festa

Za hiljade posjetilaca kragujevačkog Arsenal festa stiže lijepa vijest – festival će ove godine, umjesto uobičajena tri, trajati čak četiri dana, od srijede 28. juna do subote 1. jula! Uvodne večeri, 28. juna nastupit će na Main Stageu, u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, čuveni bend iz Manchestera The 1975, koji po prvi put dolazi u ovaj dio Evrope!

Organizatori Arsenal festa su odlučili da produže festival kako bi domaćoj i regionalnoj publici ponudli headlinere vodećih svjetskih festivala, kao i još više od 60 izvođača, što će biti najveći broj domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su nastupili u Kragujevcu do sada.

The 1975 su objavili u oktobru peti studijski album ‘Being Funny in a Foreign Language‘ koji je ekspresno zadobio hvalospjeve i publike i kritike. Ovo izdanje se nalazi na svim godišnjim listama najboljih albuma za 2022. Bend je nominovan, između ostalog, za album godine pred britansku dodjelu nagrada, 11. februara u „O2 Areni“ u Londonu, a kandidati su u mnogim izborima i za grupu godine. Britansku nagradu za album i grupu godine već su dobili 2019.

Aktuelni album je najavljen uspešnim singlovima „Part Of the Band„, Happiness„, „I’m In Love With You“ i „All I Need To Hear„. Bend iz Manchestera koji su još u svojim školskim danima 2002. osnovali pjevač i ritam gitarista Matthew Matty Healy, Adam Hann (gitara), basista Ross MacDonald i bubnjar George Daniel, izvešće 28. juna na Main Stageu Kneževog arsenala i najznačajnije pjesme sa prethodna četiri izdanja – „The 1975“ (2013), „I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware of It“ (2016), „A Brief Inquiry Into Online Relationships“ (2018) i „Notes On a Conditional Form“ (2020).

Podsjećamo i da je Arsenal fest u najužem izboru Evropske asocijacije festivala “Yourope” za najbolji mali festival na našem kontinentu. Svečano proglašenje i dodjela nagrada je u srijedu 18. januara u holandskom gradu Groningenu.

Svima koji su do danas kupili ulaznice za tri dana, one će važiti i za četvrti. U promotivnom periodu do 15. februara, cijena kompleta ulaznica za sva četiri dana bit će 4.500 dinara, a cijena pojedinačne ulaznice za 28. juni bit će 2.000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti preko mreže Tickets.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *