Sziget Festival najavio datum za sljedeću godinu, ovogodišnje izdanje posjetilo preko 500,000 ljudi

Ovogodišnje izdanje Sziget Festivala upješno je završeno s nastupom preko 1000 umjetnika, među kojima su bili i Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kendrick Lamar, Lana Del Rey

Organizatori su već najavili datume za 2019. godinu, a 27. izdanje festivala održat će se od 7. do 13. augusta. Izvođači još nisu najavljeni, ali uskoro očekujemo najave prvih headlinera.

Ove godine festival se održao od 8. do 15. augusta, a Óbuda Island je posjetilo 565 hiljada ljudi. Povodom tih brojki, CEO festivala Tamás Kádár je izjavio: “Sziget je stvarno poseban svjetski festival. Ponosni smo što smo vidjeti 565,000 ljudi sa svih strana Planete koji su došli u sami centar Budimpešte. Ovo je bilo međunarodno slavlje muzike i muzičara koji su došli iz 63 zemlje kako bi nastupili na preko 1000 dešavanja u sedam dana. DNA festiala otvorenost, ljubav i poštovanje, može se naći na svim binama i drago nam je da možemo da predvodim našu ljubavnu revoluciju.”

Ove godine su nastupili i Gorillaz, Shawn Mendes, Mumford & Sons, Kygo, The Kooks, Slaves, Wolf Alice, Cigarettes After Sex i mnogi, mnogi drugi.

Šta nas očekuje sljedeće godine, saznat ćemo uskoro, a prve ulaznice u prodaju kreću 1. oktobra.

Foto: Szigetfestival.com

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *