SpellScroll i Black Winter 21. februara nastupaju u Sarajevu

Zagrijavanje za Eternal Flame Fest nastavlja se 21. februara, kada u AG klub, u organizaciji Primarcha, dolazi sjajni SpellScroll iz Pule, zajedno sa tuzlanskim thrash metal wunderkinder Black Winter.

Spellscroll sviraju stari dobri heavy metal sa melodičnim, umilnim ženskim vokalom prelijepe Kristin, tako da će ljubitelji tvrdog zvuka gitara i clean vokala doći na svoje. Bend je do sad svirao na više zapaženih festivala kao što je zloSTavljanje u Splitu, Dark Circle Fest u Rijeci, Goathell u Puli, ili Purgatory MUF u Zagrebu. U Sarajevo dolaze u sklopu “Incantations from the Spellscroll” turneje, a to će im biti i prvi put da se predstavljaju sarajevskoj pubilici.

Spellscroll je inače pojam iz D&D-a čije značenje je malo teško prevesti ljudima van te igre, pa ćemo samo ostaviti ovdje englesku verziju.

“Spell scrolls are one use consumable items in Dungeons and Dragons 5th edition that allow characters to cast the spell contained within the scroll without expending a spell slot.”

Black Winter je tuzlansko čudo od benda, kada uzmemo u obzir da se radi o izuzetno mladim momcima koji prže žestoki thrash metal i njima će ovo biti prvi nastup u Sarajevu. Sarajevskoj publici bi ih najlakše bilo opisati kao tuzlanski pandan domaćoj Lepri, tako nas sigurno očekuje energičan nastup.

Iz Primarcha vole reći da, po tradiciji, ako oni bendu rade prvu svirku, taj bend očekuju velike stvari. Tako da je za nadati se da će Black Winter imati svijetlu budućnost.

Svirka počinje u 21 sat, a upad je 10 KM.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *