Shemso69: “Na početku nas nitko nije htio, a sad mi nećemo nikoga.”

Ovogodišnji OK fest počinje 12. jula. Prvi dan je rezervisan za Gobline, Neleta i fonemonalne Brkove. Zagrebačkom punkrock-turbofolk sastavu će biti drugi nastup na OK festu. Prvi je bio davne 2015. godine. Iskoristili smo priliku da popričamo s frontmenom Brkova, Shamsom69.

Koje koncerte više preferirate, one zatvorenog tipa, primjerice u dvorani ili one na otvorenom?

Svaki nastup ima svoju draž. Međutim, kod nas se to ipak više svodi na vremenske prilike. Ako je vani vruće kao sada onda preferiramo nastupe na otvorenom. Ako je hladno i padaju kiša ili snijeg onda radije zatvoreni tip. Dosta logično ustvari.

Vaš prvi nastup na OK festu je bio davne 2015. godine. Tada je bila prava ludnica. Šta može publika očekivati ove godine na OK festu od Brkova?

Ove godine dolazimo puno spremniji i iskusniji, te bogatiji za par albuma. Prošli put nam je falio Prasac jer je slomio prst. Ovaj put dolazimo u punoj postavi. Tu je i naš ton majstor Branko koji će se pobrinuti da sve zvuči savršeno.

Dosadašnji highlight vaše koncertne turneje?

Ma, ima ih dosta, evo za ovaj put…Novi Sad, rasprodan koncert. Organizator mi prepustio da biram muziku koja će se puštati prije nastupa. Dolazimo u krcatu halu novosadskog sajma, svi pjevaju “Aspirin” od Seke Aleksić.

Jedni ste od rijetkih bendova koji samostalno objavljujete albume, bez pomoći bilo koje diskografske kuće. Koliko je to teško u ovom vremenu i da li dobijate ponude sada od regionalnih diskografskih kuća da potpišu ugovor s vama?

Na početku nas nitko nije htio, a sad mi nečemo nikoga. Bilo je malo teže kada smo kretali, ali naučili smo svih ovih godina kako sve napraviti sami. Sad smo se već uhodali, dobro nam ide i sumnjam da ce se to ikada promijeniti.

Koliko su vam društvene mreže, prvenstveno YouTube pomogli u vašoj karijeri?

Jako puno, usudio bih se čak i reći da su možda bile i presudne. Pjesme su puno brže dolazile do ljudi bez obzira na lokaciju i na taj način smo se uspjeli proširiti i izaći iz svog dvorišta.

Pored nastupa na Sarajevo Beer Festu i OK festu, gdje vas možemo još očekivati u BiH?

14.06. Zepče, 27.06. Mostar, 03.08. Livno, 05.08. Orašje.

Šta možemo očekivati od Brkova, nakon koncertne turneje?

Bacamo se tada na nove pjesme. Već smo ih snimili nekoliko. Dovršit ćemo novi album, u planu su već i neki nastupi na jesen/zimu, ali rano je još da pričamo o tome.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *