Rival Bones, Moskau, Killed A Fox, Rens Argoa i drugi pojačavaju lineup INmusica #13

Još manje od dva mjeseca ostalo je do INmusic festivala #13, a spektakularnom lineupu se pridružuju Rival Bones, Moskau, Killed A Fox i Rens Argoa!

Rival Bones su rock duo osnovan 2014. u Velikoj Britaniji, a članovi benda James Whitehouse i Chris Thomason su istaknuli kako stvaraju glazbu pod utjecajem bendova Audioslave, QOTSA i Rage Against The Machine. Debitantski singl “You Know Who You Are” objavili su 2015., nakon čega su ih primjetili radio urednici cijenjenih glazbenih emisija, uključujući i BBC Introducing. Dosad su objavili tek jedan EP, , a već su postali zapaženi bend na internacionalnoj glazbenoj sceni. Nastupom na INmusic festivalu prvi put će se predstaviti hrvatskoj publici!

Moskau je nastao u Koprivnici kao noise bend, a njihov zvuk se s vremenom mijenjao te su danas došli do mračnog rock zvuka. Prošle godine objavili su sjajni dvostruki album “Violence & Sorrow” koji su pohvalili i publika i struka, a njihovi koncerti su na glasu kao show koji se nikako ne smije propustiti!

Killed A Fox je zagrebačka rock četvorka nastala 2006., a njihov zvuk je mješavina različitih rock žanrova. Postavu benda čine Krešimir Sho Kokić na gitari, Ivan Mioč na basu, Pavle Gulić na bubnjevima te pjevač Chris Ian. Iza sebe imaju dva albuma, a treći album bi trebao uskoro ugledati svjetlo dana. Ovaj sjajan bend vraća se na INmusic festival u najboljoj formi dosad!

Rens Argoa je bend bez fiksne glazbene orijentacije, nastao iz ljubavi prema ritmičnim riffovima i melodijama. Jednako tako neobavezno doživljava i uloge trojice članova u grupi pa se kroz izmjene zaduženosti za instrumente i brojne gostujuće članove na poslijednjem od dosadašnja tri albuma nastoji rastegnuti i narasti u smjerovima poput jazza, orkestralne glazbe, prog-rocka i sveg na što su im srca putem nabasala.

Najtečaj INmusic breakthrough 2018. zatvoren je nakon dva kruga glasanja, a bendovi koji će na glavnoj pozornici INmusic festivala #13 zasvirati uz svjetske glazbene velikane su Ischariotzcky i Futurski!

Glasovanje za odabir finalista natječaja se održalo pod nekoliko kriterija. INmusic je bendove koji su zadovoljili natječajne uvjete proslijedio na daljnji odabir partnerskim glazbenim portalima, a svaki od njih je na svojim službenim kanalima odabrao top 5 finalista po odabiru redakcije. Finalisti s najvišim brojem glasova i najboljim rezultatom po svim selekcijama stručnog žirija objavljeni su na društvenim mrežama INmusic festivala uz poziv publici da glasa za svoje favorite. Hrvatski bend koji je imao najveći broj glasova je Ischariotzcky, dok je Futurski slovenski bend s najvećim brojem glasova i upravo oni imaju priliku nastupati na ovogodišnjem INmusic festivalu!

Ischariotzcky je indie pop bend iz Brela okupljena oko pjevača Joška Klarića. Koncertnu premijeru imali su na ljeto prošle godine, a na jesen su objavili i prvi singl “Perfect sky”. Bend ima velike planove, uskoro će objaviti novu glazbu, a nastup na INmusic festivalu im je sjajna prilika da se publici predstave u najboljem svjetlu.

Slovenski Futurski je četveročlani bend iz Ljubljane osnovan 2015. godine, a od samog su početka krenuli kao synthpop senzacija koja osvaja sve klubove u Sloveniji. U rujnu prošle godine objavili su prvi EP “Synthetic Happiness”, a slovenska kritika ga je ocijenila jednim od najboljih izdanja prošle godine.

Rival Bones, Moskau, Killed A Fox i Rens Argoa prudružuju se sjajnom line-upu INmusic festivala #13 kojeg čine Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse, Tshegue, Témé Tan, Superorganism i mnogi drugi. INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka.

Ulaznice za INmusic festival su dostupne i u Bosni i Hercegovini.  U prodaji su sljedeće ulaznice:

– festivalska ulaznica: 120KM
– festivalska ulaznica + kamp: 189KM
– kamp ulaznica: 69KM

Ulaznice možete kupiti na Kupikartu.ba. INmusic festival se održava od 25. do 27. juna 2018. godine na Jarunu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *