Preminuo Joey Jordison, jedan od osnivača benda Slipknot

Foto: Jo Hale/Getty Images

Joey Jordison, jedan od osnivača i bivši bubnjar benda Slipknot, preminuo je u 46. godini života.

U izjavi njegove porodice, Joey je preminuo u snu.

“Tužni smo što dijelimo vijest da je Joey Jordison, bubnjar, muzičar i umjetnik, mirno preminuo u snu 26. jula 2021. Joeyjeva smrt ostavila nam je prazna srca i osjećaje neopisive tuge. Oni koji su poznavali Joeyja, razumjeli su njegovu brzu pamet, nježnu ličnost, džinovsko srce i ljubav prema svim stvarima u porodici i muzici.” – stoji u izjavi.

Jordison je osnovao Slipknot u rodnoj Iowi 1995. godine zajedno sa perkusionistom Shawnom Crahanom i basistom Paulom Grayem. Slipknot je u decembru 2013. objavio da se Jordison i bend “rastaju” nakon gotovo dvije decenije zajedno, iako je bubnjar kasnije u intervjuima rekao da je otpušten. “Nema sastanka benda? Ništa. Bilo što od menadžmenta? Ne, ništa”, rekao je Jordison 2016. u intervjuu za Metal Hammer. “Sve što sam dobio bio je glupi e-mail s porukom da sam izbačen iz benda za koji sam stvarao sve skoro cijeli život.”

Jordison je otkrio da se njegov izlazak iz benda poklopio s razbolijevanjem od bolesti koja se zove poprečni mijelitis i tvrdio je da su mu kolege iz benda pomiješali medicinska pitanja s problemom zloupotrebe supstanci. „Nisam više osjećao noge”, rekao je na sceni 2016. godine na dodjeli Zlatnih bogova Metal Hammer. „Više nisam mogao svirati. Bio je to oblik multiple skleroze, što ne želim ni svom najgorem neprijatelju.”

Joey je sa Slipknotom objavio četiri albuma i to ‘Slipknot‘ (1999), ‘Iowa‘ (2001), ‘Vol. 3: (The Subliminal Verses)’ (2004) te ‘All Hope Is Gone‘ (2008).

RIP Joey Jordison

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *