Preminuo Andrew Fletcher, član benda Depeche Mode

Član i osinovač benda Depeche Mode, Andrew Fletcher, preminuo je u 60. godini života.

Bend je vijest objavio na društvenim mrežama: “Fletch je imao pravo zlatno srce i uvijek je bio tu kada vam je bila potrebna podrška, živahan razgovor, dobar smijeh ili hladna čaša pive. Naša srca su uz njegovu porodicu i molimo vas da ih zadržite u svojim mislima i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku.”

Fletcher je rođen 1961. godine u Nottinghamu, Engleska. Njegova porodica se preselila u Basildon, gdje se sprijateljio s Vinceom Clarkeom. Par je formirao bend pod nazivom No Romance in China. Fletcher i Clarke započeli su novi projekt, Composition of Sound, nakon što su upoznali Martina Gorea. Promjenili su ime u Depeche Mode 1980. nakon dodavanja Davea Gahana. Depeche Mode objavljuju svoj debi album, ‘Speak & Spell‘, 1981. godine. Na njemu su bili singlovi “Dreaming of Me“, “New Life” i “Just Can't Get Enough“. Kasnije te godine, Clarke je napustio bend. Bend je objavio oglas za zamjenu, što je dovelo do dodavanja Alana Wildera.

Depeche Mode su ostvarili svoj prvi međunarodni hit sa “People Are People” iz 1984. Za singl “A Question in Time” iz 1986. godine, bend će sarađivati ​​na muzičkom spotu sa režiserom Antonom Corbijnom, čime je započeo dugu radnu vezu.

RIP Andrew Fletcher

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *