Predstavljen program Cinema zone OK Festa

Nektar OK Fest ove godine u saradnji sa Festivalom muzičkog dokumentarnog filma Dok’n'Ritam (D'N'R) u OK Cinema Zoni predstavlja projekcije dokumentarnih filmova, usko vezanih za muzičku industriju koji su poslednjih godina nagrađeni na ovom festivalu.

Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n'Ritam (D'N'R) prvi je ovakav festival u Srbiji, koji postoji od 2016. godine. Sastoji od takmičarskog i revijalnog dijela. U takmičarskom dijelu, za nagrade – nagradu žirija i nagradu publike, takmiče se dokumentarni filmovi čija je tema muzika. Ove godine u OK Cinema Zoni Nektar OK Festa biće prikazano 5 filmova sa ovog festivala, koje će publika moći da pogleda tokom trodnevnog programa. U petak 15. jula u kinu na otvorenom na jednoj od najljepših lokacija na Tjentištu, biće prikazani filmovi „Pobednici su dosadni“, koji je pobjedniči film festivala D'N'R prema glasovima publike 2018. godine, o Žikici Simiću, kultnom voditelju emisije „Tajanstveni voz“. Iste večeri publika će uživati u projekciji “Suženi snovi – Repetitor u CZ-u”, o sada već legendarnom koncertu beogradskog punk rock sastava Repetitor koji je održan 2017. godine u Okružnom zatvoru u Beogradu.

U subotu 16. jula na repertoaru je dokumentarni film „Viktorija, 15“, o mladoj djevojci Viktoriji, bubnjarki iz Smedereva.

Ljubitelji filma, u nedelju 17. jula uživaće u dvije projekcije. Prvi na redu je dokumentarni film “Njujork, hodočašće”, svojevrsno hodočašće u New York, koljevku hip hop kulture. Ovaj dokumentarac ispunjen muzikom iz zlatnog doba hip hopa i slikama geta i mjestima na kojima je hip hop izrastao, daje slike grada doživljenog od strane momka koji je odrastao s ovom vrstom muzike, i došao sa dugog kraja svijeta, sa željom da spozna korjene kulture koja ga je oblikovala. Druga projekcija poslednjeg festivalskog dana je “Uskrs, grad i rokenrol“. Uskršnji rok maraton je festival koji se u Šapcu organizuje na Uskrs od 1993. godine. Priča o festivalu je i priča o samom gradu i šabačkoj rok sceni u poslednje tri
decenije.

Uz odličan muzički program, promocije knjiga, te adrenalinski doživaljaj nacionalnog parka Sutjeska, program OK Cinema Zone upotpunjuje sadržaj festivala, te ljubiteljima sedme umjetnosti pruža jedinstven doživljaj filmskih projekcija na otvorenom, pod zvjezdanim nebom na Tjentištu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *