Predstavljamo bend Moreuz

Moreuz je petočlani alternativni pop rock bend osnovan 2016. u Beogradu.U martu 2017. grupa je objavila debi album ‘’Moreuz’’ za izdavačku kuću Odličan Hrčak. Za 5 pjesama sa ovog albuma urađeni su spotovi, a najzapaženija pjesma sa ovog albuma je ‘’Kako to da’’ koja je osim preko elektonskih medija, značajnu minutažu dobila i na regionalnim radio stanicama. Publicitetu pjesme je doprinjeo i prateći spot u kojem bend poštovanje prema ljepoti ženskog tijela iskazuje kroz akt prelijepe djevojke.

Pored ‘’Kako to da’’ urađeni su  i spotovi za pjesmu ‘’Sve što imaš daj mi’’, ‘’Ugriz đavola’’, ‘’Marta’’ i ‘’U živom pesku’’, a spot za pjesmu ‘’ Sve što imaš daj mi’’ članovi benda predstavljaju kao omaž životu, ljubavi i ljepoti stvaranja prikazan kroz autentičnu priču o beskućnicima.

Scenario za spotove piše uglavnom bend i svaki od njih je zanimljiva kratka priča dok je režiju za spotove sa prvog albuma zajedno s bendom potpisao američki reziser meksičkog porijekla s beogradskom adresom, Mark Nava, koji je ujedno i glavni akter spota ‘’U živom pesku’’.

Najzapaženiji dosadašnji nastup Moreuza je bio na ovogodišnjoj Kontakt konferenciji u klubu Elektropionir. Na samom početku nastupa pjevač je obećao da će svi koji izdrže do kraja dobiti 100 dinara (cca 08. Eur) i gratis pivo. Ljudima u prepunom Elektropioniru ovo je zvučalo kao dobra šala, ali na posljednjoj pjesmi su u publiku izleteli momci sa kantama punim stodinarki i svakom lično dali obećani iznos. Šankovi su se otvorili i svi su dobili gratis pivo. Na ovaj način Moreuz je postao prvi rock bend koji je odlučio da ne daje pare za promocije globalnim društvenim mrežama već publici koja je došla na koncert.

Nakon održane Kontakt konferencije regionalni mediji su pisali o ovom nesvakidašnjem eventu. Novinar Zoran Stajčić je napisao ‘’Ne vidjeh u šoubiznisu takvu smjelost i ludost u kombinaciji sa samoubilačkim financijskim planom, ali efekt je postignut. I ja sad pišem o Moreuzu. Više nego o M.O.R.T.-u.’’

U augustu 2019. Moreuz je objavio spot za pjesmu ‘’Tamni grad’’ koja je ujedno prvi singl s najavljenog drugog albuma. Režiju je potpisala mlada i talentovana beogradska režiserka Marija Spasić.

Za kraj 2019. godine bend je obećao još jedan singl, a za sljedeću godinu mnogo svirki.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *