Počeo INmusic: The Hives, Skindred, Foals i drugi nastupili prvi dan

Foto: Nino Mujkić/Muzickazona.ba

Počelo je četrnaesto izdanje INmusic Festivala!

Hrvatska prijestolnica postala je regionalni centar muzike prvim danom festivala, na kojem su nastupili Skindred, Hives, Johnny Marr, Foals, Siddharta i mnogi drugi.

Foto: Nino Mujkić/Muzickazona.ba

Naše muzičko putovanje kroz Jarun počelo je nastupom benda Skindred na World Stageu. Benji i ekipa izašli su na scenu bez kašnjenja, puni energije i veoma iznenađeni lijepim vremenom, obzirom da u Londonu stalno pada kiša.

Foto: Nino Mujkić/Muzickazona.ba

Za jedan, usudimo li se reći malo manji bend, Benji je fenomenalan frontman. Konekcija s publikom, zezancije, sjajni vokali, sve su to osobine jednog velikog frontmana. Prisjetili smo se njihovog nastupa na Demofestu prije osam godina kada je bend imao istu energiju, fenomenalan nastup i nekako smo pomislili, da li ovaj bend uopće stari!?

Nakon Skindreda na red su došli The Hives. Švedski rockeri koji su se nakon nekoliko godina vratili na scenu, stigli su na prvo gostovanje na INmusic. O njima možemo reći, onakvi su kakve ih vidite u spotovima. Gospoda u crnobijelim odijelima izašla je na scenu i nakon nekoliko pjesama razdrmala publiku.

Njihov set se sastojao od hitova poput ‘Walk Idiot Walk’, ‘Main Offender’, ‘Here To Say I Told You So’, ali su odsvirali i nekoliko novih pjesama.

Howlin’ Pelle Almqvist je baš kao i Benji sjajan frontman koji ništa ne prepušta slučaju. Ne dozvoljava da publika bude mirna i tjera publiku na ples, pjevanje ili skakanje.

Pred nama su ostali još nastupi Johnnyja Marra, kojeg smo poslušali nažalost u prolazu, ali uživo čuti ‘How Soon Is Now’ je jedan baš poseban trenutak u životu.

Prvi dan za nas završio se nastupom benda Foals. Ovo je njihov drugi nastup na INmusic festivalu, ali za nas je bio prvi susret uživo s ovim bendom.

Foto: Nino Mujkić/Muzickazona.ba

Foals smo dugo čekali da čujemo uživo i nismo se razočarali njihovim nastupom.

Bend je na INmusic festival došao da promoviše album ‘Everything Not Saved Will Be Lost Part 1’ iz marta. Set su otvorili s pjesmom ‘On The Luna’ s pomenutog izdanja.

Fanove su prisjetili na stare hitove poput ‘My Number’, ‘Mountain At My Gates’, ‘Inhaler’, ‘Two Steps, Twice’ s kojom su i završili set.

Foals su bend koji su počeli skromno, i da budemo iskreni nismo mislili da će postati veliki bend, ali danas su headlineri većih festivala. Zato danas njima skidamo kapu.

Večeras, drugi dan festivala očekujemo nastupe benda Garbage, Suede, Thievery Corporation i mnogi drugi.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *