Paraliza Buđenja, Last Drop, Cornix i drugi na prvom izdanju Eternal Flame Festu

Nakon deset godina Sarajevo opet ima veliki metal festival! Eternal Flame Fest održat će se 12. i 13. aprila u amfiteatru Doma mladih.

Uz podršku kompanija Sarajevo Disk, Kupikartu.ba i Dom mladih Skenderija, ekipa iz udruženja Primarch preuzela je na sebe zadatak da ovog aprila vrati Sarajevo na mapu velikih metal dešavanja u regiji i šire.

“Za ovo izdanje metal festa odabrali smo za lokaciju Dom mladih, jer je isti taj objekat bio domaćin slavnih, Yu Heavy Metal Fest festivala, u organizaciji Želimira Altarca Čička, kada je Sarajevo bilo prijestolnica heavy metal muzike u bivšoj državi. Festival koji se do sada dva puta održao u bivšem klubu Johnny (izdanje za 2020. je otkazano zbog pandemije Covid-a), napokon je dobio svoje ime i od sada, i nadamo se mnogo godina u budućnosti, nosit će naziv “Eternal Flame Fest”. Za Eternal Flame Fest odabrali smo lineup koji će zadovoljiti ukuse svih ljubitelja metal i hardcore muzike, kada će, između ostalih, nastupiti više nego izvrsni heavy metal bend Primitai iz Londona; tuzlanski hardcore zvučni zid Urban Instinkt; bihaćka nu metal senzacija New Storm, vraća se i kultni, stari, sarajevski heavy bend Gnu, melodic death metal mašina iz Italije, Hateful, kao i mnogi drugi odlični bendovi.” – saopštili su iz Primarcha.

Kao headliner ovog dvodnevnog festivala nastupit će najpoznatiji regionalni black metal bend The Stone, koji ove godine, pod imenima The Stone i Stone to Flesh, obilježava ukupno 28 godina aktivnog rada. The Stone su nastupali kao učesnici mnogih evropskih festivala kao što su Exit, Metal Days, De Morte Et Diabolum, ETEF, Heretic Feast, Under the Black Sun Festival.

Pored The Stone, tu je i brutalna death/thrash bomba iz Beograda, Infest, koji su na sceni 22 godine i jedan su od najboljih metal bendova u ovom dijelu Evrope. Infest su do sad razvalili na mnogim evropskim festivala, među kojima su In Flammen Open Air, Rockstadt, Metaljot Raspaljot, Lowland Fest, kao i Belgrade Metal Fest 2016. kada su nastupili sa velikim Kreatorom.

Na festivalu će nastupiti čak osam bendova iz BiH.

Cjelokupni lineup:

Paraliza Buđenja
Last Drop
Cornix
New Storm
Soul Cremation
Despotic Bullet
GNU
Hateful
Urban Instinkt
Primitai
The Stone
Infest

Sve ovo možete pogledati za 40KM (20€), a karte očekujte uskoro u prodaji putem servisa Kupikartu.ba.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *