Pank Flojd, Misery Crown, Urban Instinkt i mnogi drugi na Metal Festu

U sarajevskom Pro Rock Clubu Johnny, u petak i subotu, 13. i 14. marta, održat će se veliki heavy metal festival, u organizaciji Metal Night Crew, čime se obilježava 150 večeri metal muzike, koje se organizuju svakog četvrtka u klubu Johnny.

Ulaznica, u koju je uračunata i konzumacija, za oba dana je 15 KM, a dnevna 8 KM. 

Vrata su otvorena od 19:00, a Metal Night Crew vam poručuje da dođete na vrijeme i podržite domaće bendove!

Na ovom heavy metal događaju svirat će trenutno ponajbolje što bh. metal i hardcore scena nudi. Sve posjetioce očekuje dva dana teškog metala i bendovi: Pank Flojd, Radarska kontrola, Drown in Your Venom, Umbra, Reluctant, Contusio, Misery Crown, Despotic Bullet, Futurephobia i Urban Instinkt.

Pank Flojd mladi sarajevski punk/rock/heavy metal bend, koji je za kratko vrijeme stekao regionalnu slavu, a nedavno su izdali i album prvijenac, na kojem je gostovao i veliki Sejo Sekson.

Radarska kontrola je bend poznat po sarajevskim klubovima, a za ovu priliku pripremili su set heavy metal hitova bendova kao što su Metallica i Iron Maiden, kao i mnoštvo autorskih stvari.

Drown in Your Venom je sarajevski avantgardni metalcore/post hardcore bend koji iza sebe već ima izdavačku kuću, album, kao i nekoliko vrhunski odrađenih video spotova, što ih je proslavilo širom regije.

Umbra je sarajevski symphonic/heavy metal bend  kojem je na ovam festivalu premijerni nastup, tako da se od njih očekuje spektakl za pamćenje. Ono što je karakteristično za ovaj bend je, pored usviranosti, prva žena benda, Sara, koja će stasom i glasom sigurno zaplijeniti pažnju sarajevske publike.

Reluctant je hardcore/alternative/nu metal bend iz Tuzle, koji, miješanjem različitih žanrova, kao i uticaja bendova kao što su Slipknot, Children of Bodom i Sepultura, stvara “originalni orkestar haosa”. Reluctant je do sad imao zapažene nastupe širom BiH, a među njima je svirka na regionalom festivalu Kaleidoskop, koji se svake godine održava u Tuzli.

Contusio je death metal bend iz Tuzle, koji će biti metal bomba na festu u klubu Johnny. Contusio iza sebe ima dva EP-a i album, a stage su dijelili sa regionalnim veličinama kao što su Bombarder, Kuga, Necrophilisma, Agonize, Hobson's Choice, Sihirator, Aggressor, itd. Nakon thrash metal faze, bend je našao svoj pravac u old school death metalu, tako da će ljubitelji starog dobrog death metala naći nešto za sebe.

Krajiški Misery Crown je sarajevskoj publici poznat po nizu nastupa po klubovima, a nakon višegodišnje pauze vraća se u naš grad. Misery svira southern/sludge metal i, kako oni vole reći, kombinuju sjever Bosne sa uticajem američkog juga. Širom BiH postali su poznati nakon odlično prihvaćenog singlea “K.R.A.J.I.N.A.”, za koji su snimili i video spot. Poslastica za ljubitelje bendova kao što su Down, Crowbar, Corrosion of Conformity, The Sign Of The Southern Cross, Pantera…

Despotic Bullet je hardcore/metal bend iz Tuzle koji će svojom energijom protutnjati sarajevskom publikom. Osnovan 2001. godine, bend iza sebe ima EP i album, a zapažene nastupe imaju širom regije, u gradovima kao što su Pula i Zrenjanin, kao i na festivalima Goathell, Balkan Metal Meeting i Kaleidoskop. Bend svira miks hardcorea i metala, tako da će fanovi Hatebreeda i Madballa doći na svoje.

Futurephobia je old school thrash/death metal bend na relaciji Prijedor – Sanski most. Postojanje su započeli 2014. godine pod imenom Timeless, da bi ga četiri godine kasnije promijenili u Futurephobia. Bend iza sebe ima veliki broj zapaženih nastupa po BiH i Evropi, a neki od njih su A Chance for Metal Festival 2019 u Njemačkoj i Majáles Hardcore 2 Festival u Češkoj, a takođe, pobjednici su Mostar Rock School Booking Festa 2018.godine. Futurephobia će sve posjetioce dići na noge, a miks brzih riffova u stilu Slayera zatresti klub.

Urban Instinkt je najzvučnije ime ovog festivala, koje je već svima poznato širom regije, što po činjenici da su potpisali ugovor sa velikim Menartom, što zbog dueta sa Frenkiem i Edom Maajkom. Bend pod ovim imenom postoji od 2010. godine a karakteriše ga muzika koja obiluje žestokim riffovima i ritmovima, plus mješavinom hardcore i rap vokala, u kojima dominiraju tekstovi vezani za psiho socijano stanje čovjeka u današnjem vremenu, njegov opstanak i život u gradu, na ulici, gdje većina mladih provode svoje vrijeme i gdje se susreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na ” betonu “. Iskreno, istinito, realno … Bend Urban Instinkt je do sada djelio binu i nastupao na festivalima zajedno sa bendovima Pro Pain, Agnostic Front, Born from Pain, Take Offense, Bane, Comeback Kid, Edo Maajka, TBF, Dubioza Kolektiv, itd. 2019. godine bend Urban Instinkt je izdao album za izdavačku kuću Menart iz Zagreba a na albumu se kao gosti nalaze i poznati rap izvođači Frenkie i Edo Maajka.

Ovogodišnji metal festival je drugi po redu ove vrste, a prošle godine je oboren rekord kluba Johnny sa preko 300 ljudi, koji su se „nagurali“ da bi uživali u atmosferi koju su pravili bendovi Starbridge, Cacafuego, Agelast, Pank Flojd, Man Down, Diving Hill i Radarska Kontrola.

Ovaj događaj podržale su mnoge poznate ličnosti iz bh. regionalnog i stranog javnog života, između ostalih Brano Jakubović iz Dubioze Kolektiv; Pero Galić, frontmen Opće Opasnosti; Chris Dale, poznatiji bh. javnosti kroz film „Scream for me Sarajevo“; ili Sead Zele Lipovača, prvi čovjek legendarnih Divljih jagoda. Festival je rezultat truda, rada i entuzujazma Metal Night Crew ekipe, a u budućnosti će biti još veći, brži, bolji glasniji.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *