Ovo su tri najbolja albuma domaće scene za 2018. godinu

Nakon što smo odabrali najbolje singlove godine, odlučili smo da napravimo listu najboljih albuma bh. scene.

Bh. scena nije bogata bendovima, nismo mi Hrvatska niti Srbija, niti imamo kvalitetne izvođače koji mogu objavljivati dobre albume. Nemamo bendove koji rade tokom cijele godine, koji posvete svoje slobodno vrijeme muzici i koji bi na neki način digli scenu na visoki nivo.

Nažalost, lista albuma nikad nije bila manja. Prošle godine, na listi od 10 izdanja, bilo je samo jedno regionalno, ali ove godine odlučili smo da se fokusiramo samo na naše tržište.

Tako smo odabrali tri albuma koja su zaslužila titulu najboljih u 2018. godini.

Letu Štuke – Topla Voda

Letu Štuke su nedavno objavili novi album, ‘Topla voda’, koji se odmah našao na našoj listi. Ako ćemo biti realni, Štuke do dan danas nisu napravile loš album. Iako su imali mnogo promjena u postavi benda tokom svih ovih godina karijere, jedna stvar je ostala konstantna, a to je kvalitet muzike i tekstova. Za to se naravno pobrinuo Dino Šaran, koji je i ovaj put pronašao ono najbolje u sebi i napisao možda do sada najbolje tekstove Štuka. Barem za nas, Letu Štuke je jedna od onih grupa koji teže da nadmaše ono što su prije radili i tako upravo izgleda ‘Topla voda’.

Edo Maajka – Put u plus

Gdje god da živi, Edo Maajka će uvijek biti naš. Tako se Edo našao na listi najboljih bh. albuma s ‘Put u plus’. Gledajući na njegove dosadašnje albume, Edo, baš kao i Letu Štuke, ne zna da napravi loš materijal. Iz izdanja u izdanje, Edo svoje fanove drži u hip-hop hipnozi koju prenese i na nove fanove koje svaki dan pridobije. ‘Put u plus’ je njegov najbolji album nakon ‘Slušaj mater’, i tako će sigurno ostati još dugo vremena.

Snake Eater – Sam protiv svih

Bit ćemo sasvim realni po pitanju benda Snake Eater. Nismo baš neki fanovi old-school hard rocka u 2018. godini, ali Snake Eater je jedan od rijetkih bendova koji se toliko trudi da opstane, da svira i da snima. Njihov album ‘Sam protiv svih’ je čista borba protiv ovakve situacije na sceni i želja da na sebe privuku pažnju, što iskreno i postižu na svojevrstan način.

Voljeli bismo da nam je lista albuma duga, ali nije. Ove godine samo tri izdanja, ali sljedeće očekujemo najmanje 20…

Znamo, i mi smo malo kiksali po pitanju promocije i rada s bendovima, ali od januara smo tu za sve vas koji nešto rade i koji se trude.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *