Objavljena satnica INmusic festivala! Još samo 5% ulaznica u prodaji!

Nakon objave rasporeda nastupa po danima, iz organizacije INmusic festivala stiže i cjelovita satnica trinaestog izdanja najvećeg hrvatskog open-air festivala dostupna na službenim stranicama INmusic festivala.

Kao što je već ranije najavljeno, prvi dan festivala, u ponedjeljak 25. juna nastupit će spektakularni Queens Of The Stone Age, David Byrne, The Kills, Franck Carter & The Rattlesnakes, Superorganism i selekcija domaćih muzičkih snaga. Headlineri drugog dana, u utorak 26. juna, su Nick Cave & The Bad Seeds i St. Vincent, a uz njih na pozornicama našeg najvećeg open air festivala nastupiti će i Bombino, Jinx, Reykjavíkurdætur i brojni drugi. INmusic festival #13 u srijedu 27. juna zaključit će Interpol, Alice In Chains, Portugal. The Man, General Elektriks, PINS i brojna domaća i inozemna muzička imena. Interes publike i za ovogodišnje izdanje INmusica je iznadprosječno te je još samo 5% ulaznica u prodaji.

INmusic festival na svakom izdanju okuplja ponajbolja imena savremene muzičke scene predstavljajući najaktualnije muzičke i kulturne sadržaje hrvatskoj i inozemnoj publici. Turistički i kulturni značaj INmusic festivala, ne samo za Zagreb, već i za cjelokupni hrvatski turizam, posebice u predsezoni, smatra se tradicionalnim početkom ljetne sezone i središnjim koncertnim događajem godine koji okuplja desetke hiljada gostiju iz regije i svijeta. Međunarodni značaj i atraktivnost INmusic festivala prepoznao je i jedan od najprestižnijih svjetskih muzičkih časopisa, kultni britanski NME, koji je INmusic drugu godinu zaredom svrstao među 12 najboljih festivala na svijetu. U potvrdu impresivnim rezultatima INmusic festivala govori i činjenica da su smještajni kapaciteti u Zagrebu za vrijeme održavanja INmusic festivala već sada pretežno rezervirani putem najpopularnijih booking servisa.

Organizatori INmusica najavili su i dodatne festivalske sadržaje, među kojima je i dobro poznati INteatar, koji i ove godine na Jarun dovodi tri odlične kazališne predstave – . “Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere” Romana Šuškovića-Stipanovića, “Münchhausen” Vilima Matule i “Majstorska glumačka radionica” Zijaha Sokolovića. Dodatna iznenađenja za publiku INmusic festivala #13 pripremili su i ovogodišnji partneri festivala – OTP banka Hrvatska, INA, Crafter's, Jana Vitamin, Volkswagen i Jägermeister.

INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka.

Ulaznice za INmusic festival su dostupne i u Bosni i Hercegovini.  U prodaji su sljedeće ulaznice:

– festivalska ulaznica: 135KM
– festivalska ulaznica + kamp: 204KM
– kamp ulaznica: 69KM

Ulaznice možete kupiti na Kupikartu.ba. INmusic festival se održava od 25. do 27. juna 2018. godine na Jarunu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *