Nervni Slom objavili spot za pjesmu ‘Oprana’

Sarajevska muzička grupa Nervni Slom predstavila je novi spot za pjesmu ‘Oprana‘.

„Uslijed velike letargije, nezainteresovanosti i generalnog „pranja“ mi smo prilikom osnivanja benda napravili pjesmu ‘Oprana’ sa istoimenog debi albuma ‘Nervni Slom’ koja u suštini govori o tome kako su mladi postali lijeni i razmaženi u iščekivanju nečega da se desi ili makar da imaju temu za razgovor na kafi. Svi bulje u smartfone, sjede na kafama i šute, a žale se kako ništa ne valja i ništa ne ide. Može se reći da je pjesma omaž ovom modernom vremenu nula i kečeva gdje svako tvrdi da nešto radi, a u suštini većina nas dangubi od studenata do profesora“, naveli su momci i djevojke iz benda Nervni Slom.

Muziku i aranžman potpisuju članovi benda zajedno sa producentom albuma Petrom Stevanovićem (Ljubičice, Pančevo). Tekst je napisao frontmen i prva danguba benda Drugi Keno.

Režiju spota i produkciju potpisuje (ne)proslavljeni režiser Kerim Klokan.

„Režiser Kerim Klokan imao je ideju za vrlo jednostavan pristup spotu koristeći hyperlapse način snimanja u kombinaciji sa „standardnim“ uz dosta kadrova grada Sarajeva i sarajevskog naselja Dobrinja. Bend putuje kroz grad, gledaju kroz prozore i vide opranost svuda dok zapravo iz priloženog možemo vidjeti da je grad doista živ i time je pokušao dočarati kako mi sami sebi predstavljamo najveću prepreku u tome da uživamo u zivotu i ljepoti istog.“ Kazao je Drugi Keno.

Sarajevska grupa je ranije tokom godine objavila debi album (u izdanju Sarajevo Diska) koji je dostupan na svim muzickim servisima (Google Play, iTunes, Amazon , YouTube i sl.) Album se također može i preuzeti u fizičkoj kopiji kontaktiranjem zvaničnih stranica benda na Facebooku i Instagramu. Cijena albuma je 5 KM.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *