Najisčekivaniji filmovi 2019. godine

Dok lagano prolaze prvi dani 2019. godine, odlučili smo da prečešljamo filmsku industriju i da vidimo šta će to ove godine stići na filmska platna. Danas vam predstavljamo listu 18 nama najisčekivanijih filmova 2019. godine.

Kao i do sada, bit će to godina u kojoj ćemo gledati originalne filmove, one bazirane na knjigama, nastavke, filmove o raznim superjunacima… Od svih mogućih najavljenih filmova, mi smo se danas bazirali na igranim filmovima, dok ćemo uskoro objaviti i listu animiranih.

Možda najisčekivaniji film ove godine bit će sigurno Captain Marvel. Kompanija Marvel ove godine konačno, nakon 20 filmova, donosi film o porijeklu Captain Marvel, koji će poslužiti kao svojevrsni uvod Carol Danvers u Marvel svijet.

Među ostalim najisčekivanijim filmovima treba izdvojiti John Wick 3. Nakon aposlutnih hitova sa prva dva dijela, Keanu Reeves se vraća kao plaćeni ubica koji pokušava da pobjegne iz New Yorka jer je sada on taj koji treba da spasi glavu, jer je raspisan ugovor od 14 miliona dolara za njegovu glavu.

Tu je i Joker, koji bi po svemu sudeći mogao biti najbolji DC film, da, bit će bolji i od Aquamana. Priča o porijeklu ovog zločinca koji će donijeti haos u Gotham City na filmska platna stiže u oktobru.

Jedna od akcionih komedija kojoj se najviše radujemo jeste Zombieland 2. Film stiže na desetu godišnjicu od prvog filma, a i dalje prati avanture Emme Stone, Jesseja Eisenberga, Woodyja Harrelsona i drugih kroz svijet mrtvih. Navodno se glumačkoj postavi u ovom nastavku pridružuju i Bill Murray i Dan Aykoryd. Film u kina stiže u oktobru.

Ne treba zaboraviti ni Avengers: Endgame, Spider-Mana, Glass, Us, Star Wars, ali u kategoriji trilera najisčekivanijij je definitivno povratak Shafta.

Listu naših najisčekivanijih filmova možete pogledati u nastavku:

Captain Marvel – 8. mart
Avengers: Endgame – 26. april
Us – 15. mart
John Wick 3 – 17. maj
Glass – 18. januar
Shazam! – 5. april
Star Wars: Episode IX – 20. decembar
It: Chapter Two – 6. septembar
Shaft – 14. juni
Hellboy – 12. april
Spider-Man: Far From Home – 5. juli
Joker – 4. oktobar
Pet Sematary – 5. april
Once Upon A Time In Hollywood – 26. juli
Zombieland 2 – oktobar
Artemis Fowl – 9. august
Rocketman – 17. maj
Dark Phoenix – 7. juni

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *