Marvel najavio premijere filmova ‘Thor 4: Love and Thunder’, ‘Black Widow’, ‘Doctor Strange'…

Marvel je tokom vikenda na Comic Conu najavio četvrtu fazu s kojom stiže veliki broj filmova, ali i serija na Disney plus streaming servisu.

Vijest je objavio Kevin Feige, predsjednik Marvel studia, koji je predstavio sve filmove i serije koji stižu u narednom periodu, s datumima premijera, glumcima koji će glumiti, a odgovorio je na pitanja da li će se X-Men spojiti s ostalim Marvel junacima. Napisat ćemo odmah da je Kevin izjavio kako je to u planu.

Idemo dalje…

Prvi film koji nam stiže je Black Widow, koji je u kinima od 1. maja 2020. godine. Osim Scarlett Johansson, u filmu će glumiti David Harbour, koji će glumiti, vjerovali ili ne lika nazvanog Alexei (fanovi Stranger Things znaju o čemu pričamo), Rachel Weisz te Florence Pugh. Film režira Cate Shortland.

Nakon Black Widow sljedeći na rasporedu su Falcon i Winter Soldier, čija serija jednostavnog naziva The Falcon and Winter Soldier stiže na jesen na Disney plus, ali tačan datum premijere još nije poznat.

Odmah nakon serija stiže i The Eternals film, u kojem glumi Angelina Jolie i u kinima je od 6. novembra.

Nakon Angeline, prvi film u 2021. je Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings u kojem glumi Simu Liu, i ovo će biti prvi Marvelov film u kojem osoba azijskog porijekla ima glavnu ulogu. Film u kina stiže 12. februara 2021.

Na proljeće na Disney plus stiže serije WandaVision u kojem glavnu ulogu ima, naravno, Elizabeth Olsen.

Nakon Wande, najisčekivaniji film Doctor Strange in the Multiverse of Madness stiže 7. maja 2021. godine. Drugi nastavak filma o Dr. Strangeu u kojem će pored Benedicta Cumberbatcha glumiti i Elizabeth Olsen naravno kao Wanda.

Na proljeće 2021. godine očekujemo i Loki seriju na Disney plusu, ali tačan datum premijere nije poznat.

Nakon Lokija, gledamo animiranu seriju What If…? u kojoj Jeffrey Wright posuđuje glas The Watcheru, a gledat ćemo je na ljeto 2021. godine.

Seriju o Hawkeyeu gledamo na jesen 2021. godine s Jeremyjem Rennerom.

I posljednje što stiže u 2021. godini, ujedno i posljednji film najavljen u četvrtoj fazi je Thor 4: Light and Thunder. Najava ovog filma digla je najviše prašine jer je najavljeno kako će Natalie Portman glumiti Lady Thor. Film u kina stiže 5. novembra 2021. godine, a kao što smo pisali prošle sedmice, režirat će ga Taika Waititi.

Također, najavljen je i novi Blade, kojeg će glumiti Mahershala Ali, ali datum premijere nije poznat.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *