Kraftwerkove kompilacije ‘Remixes’ dostupne i u fizičkom izdanju

Nakon što su postale dostupne na streaming platformama, sjajne Kraftwerkove kompilacije jednostavno nazvane ‘Remixes‘ (Parlophone Records) od ove sedmice su dostupne na dvostrukom CD-u i trostrukom LP-u.
 
Kompilacija zorno prikazuje Kraftwerkov neupitan utjecaj na klupsku i DJ kulturu, techno, ali i sve oblike elektroniske muzike. Na njoj se nalazi 19 službenih remikseva te objedinjuje nove remikseve koje je napravio sam Kraftwerk uz doprinose najvećih DJ i producentskih imena kao što su François Kervorkian, William Orbit, Étienne de Crécy, Orbital, Underground Resistance, DJ Rolando i Hot Chip. Remiksevi su skinuti sa raznih singlica i digitalnih izdanja objavljenih u periodu od trideset godina (1991-2021).
 
Veza između Kraftwerka i DJ scene odigrala je središnju ulogu u ostavštini benda. Sjeme za to je posijano jedne noći u New Yorku davne 1977. kada su osnivači Kraftwerka, Ralf Hütter i Florian Schneider svjedočili kako je Afrika Bambaataa razvukao ‘Trans Europe Express‘ i ‘Metal On Metal‘ u 20-minutni miks na koji je cijeli klub plesao. Onda se pojavio ‘Planet Rock’’ i ostalo je historija…

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *