Koncertna sezona Jazz Festa počinje 20. januara

Već drugu godinu, Jazz Fest Sarajevo organizira koncertnu sezonu Grlom u jagode koju čine nastupi međunarodnih, regionalnih i bh. umjetnika u periodu između dva festivala.

Koncertna sezona 2019, organizirana u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom, obuhvatila je deset koncerata u periodu mart-decembar. Nastupili su Nairuz, Sofia Rei i JC Maillard, Insane Insan, Fish In Oil, Mario Batković, The EX, MOPO i Jimi Tenor, Shake Stew, Quarter to Africa, a sezona je zaključena nastupom kantautora Damira Avdića, jednog od najuzbudljivijih angažiranih umjetnika u regiji.

Nova koncertna sezona Grlom u jagode 2020 će biti realizirana u Klubu 1 a započinje 20. januara koncertom trija norveškog gitariste Stiana Westerhusa.

Sjajni muzičari – gitarista Westerhus, klavijaturista Ståle Storløkken i bubnjar Erland Dahlen Sarajevo će posjetiti u okviru evropske turneje koja će obuhvatiti neke od najznačajnijih evropskih koncertnih dvorana i klubova, premijerno predstavljajući novu muziku za koju kažu da je elektroakustična eksplozija na sceni.

Za 10. februar Jazz Fest planira koncert američkog ansambla slovenskog saksofoniste Igora Lumperta – Innertextures. Bit će to prvi sarajevski nastup ovog vrsnog bendlidera i autora koji čitav niz godina uspješno radi na njujorškoj sceni. U Sarajevo dolazi sa ljubiteljima muzike dragim i poznatim bubnjarom Kennyjem Grohowskim, kojem će ovo biti četvrti nastup u organizaciji Jazz Festa, te saksofonistom Gregom Wardom i kontrabasistom Masom Kamaguchijem.

U martu će koncertna sezona biti nastavljena nastupom mostarskog benda Kristofor, mladog sastava koji čine iskusni muzičari: Kristijan Ćosić, Silvije Nuić, Smiljan Smiljanić, Goran Rebac i Josip Paradžik. Radi se o novoj bosanskohercegovačkoj rock senzaciji koja dolazi iz srca Hercegovine.

Ulaznice za sve koncerte u prodaji će biti od 15. januara u prostorijama Jazz Festa (La Benevolencija 14) i na dan koncerta u Klubu 1 (od 18.00).

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *