Koji izvođači ove godine slave jubileje u Beču!?

Najveća bečka koncertna dvorana Stadthalle lani je proslavila svoj 60. rođendan, a ove godine, ona i stadion Ernst-Happel bit će mjesto održavanja mnogih jubilarnih i rođendanskih koncerata poznatih muzičkih zvijezda.

Već danas (22.3.) će svoj prvi bečki koncert povodom 40 godina karijere održati velikan njemačke muzičke scene Herbert Grönemeyer, a 12. septembra ponovo će podsjetiti publiku na svoje najveće hitove. U sklopu svoje oproštajne karijere koncert u Stathalle održat će i sir Elton John koji je prije tačno 50 godina započeo karijeru hitom „Empty Sky“. 25 godina od objave rekordnog albuma „Over the Hump“ najveća muzička porodica Kelly Family proslavit će u Beču 19. decembra. Svojih 25 godina na muzičkoj sceni u Beču će 24. aprila obilježiti i metal bend Disturbed koji su svoj prvi veliki hit u Austriji ostvario tek 2015. godine. Obradom „The Sound of Silence“. Jubilarni koncert u Stadthalle ove godine imat će i britanska pjevačica Dido koja će 11. maja obilježiti 20 godina od debitantskog albuma „No Angel“. Album se danas ubraja među najprodavanije albume 2000-ih godina.

Dosta glasnije i sa brojnijom publikom svoj 25. jubilej proslavit će njemački bend Rammstein na stadionu Ernst-Happel gdje obećavaju vrelu proslavu uz svoju poznatu pirotehniku i atmosferu ljetnih noći 22. i 23. augusta. Pop pjevačica Pink ove godine slavi svoj 40. rođendan, a bečkoj publici svoj novi album „Hurts 2B Human“ predstavit će 24. jula na Ernst-Happelu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *