Jazz Fest Sarajevo ove godine u online izdanju

Ovogodišnje, 24. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo bit će održano od 19. do 21. novembra.

Planirana je serija online koncerata na kojima će sudjelovati međunarodni i bh. muzičari, s fokusom na domaću scenu kako bi se pružila dodatna podrška izvođačima koji zbog pandemije nisu u mogućnosti nastupati na koncertima i drugim javnim događajima.

Svi programi su svjetske premijere posebno producirane za 24. Jazz Fest Sarajevo. Koncerti su snimani na tri kontinenta u četiri grada. Prvu noć će biti dva koncerta, a drugu i treću tri. Program počinje u Sarajevu u Vijećnici, seli se u Amsterdam, pa New York, Berlin, Jeruzalem i vraća se u Sarajevo u Muzej ratnog djetinjstva.

Sevdah na distanci je poseban dio ovogodišnjeg festivalskog programa koji čine 3 koncerta: Adis Sirbubalo solo klavir (Vijećnica), Tijana Vignjević i Belma Alić (Muzej ratnog djetinjstava), Zanin Berbić i Adis Sirbubalo (Muzej ratnog djetinjstva).

Svi koncerti će se moći pratiti besplatno putem YouTube i Facebook platformi, a program Sevdah na distanci imat će TV premijere na Face TVu.

“Želja nam je bila da publici omogućimo besplatno praćenje premijera a muzičarima osim angažmana i priliku da pišu i snimaju muziku i pripremaju i realiziraju nove projekte za bolja vremena kada će na koncertima biti u prilici predstaviti svoju muziku koja je nastala na inicijativu i u produkciji Jazz Festa”, poručuju organizatori.

Program ovogodišnjeg festivala, koji će biti koncipiran u potpuno novom formatu, će biti objavljen uskoro.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *