Izabrani polufinalisti 7. Sarajevo Rock Festa

Žiri takmičarskog dijela 7. Sarajevo Rock Festivala odabrao je polufinaliste u tri kategorije. Naime ovogodišnji festivalski takmičarski dio pored autorski bandovi i cover bandovi kategorija ima i kategoriju tribute bandova. Od velikog broja pristiglih prijava iz svih dijelova Bosne i Hercegovine te Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje bandove po kategorijama.

Takmičarski dio festivala je od 13.8. do 15.8., a finale kad ćemo od 3 najbolje plasirana banda uz pomoć publike i žirija izabrati pobjednika je 16.8. Gosti tokom finalne večeri festivala je band M.O.R.T. iz Sinja, Hrvatska te pobjednički band ovogodišnjih Pajo Rock Festa i West Herzegovina Fest-a, band Splittersi iz Splita.

Žiri u sastavu Jugo Emir (Letu Štuke), Adnana Šaran (Skroz), Salih Hadžiabdić (Unplugged Plug) i Jasmin Kojić (Prorocks) će vjerujemo imati težak ali “sladak” zadatak da uz pomoć publike izabere najbolje.

Nagradni fond:

  1. mjesto 1.000 KM
  2. mjesto poklon paket by Printex doo
  3. mjesto ATV tura za 5 osoba na Bjelašnici by Polaris BiH & Meet Bosnia

Svi eventi takmičarskog dijela počinju u 21.00h.

Zvanično otvaranje festival komercijalnog dijela festival je 10.8. uz oproštajni koncert sarajevskog banda Unplugged Plug na kojem će nastupiti svi dosadašnji članovi banda te njihovi gosti, a 11.8. uživat ćemo u izvedbama zagrebačkog legendarnog sastava Pips Chips & Videoclips. 12.8. je mali predah od rock and rola i tu noć ćemo uživati u izvedbama Stoposto feat Black Beriz & Katarza, a after je dio programa DJ Kontra.

Zadnji vikend festival će biti povod za promociju albuma banda Snake Eater 17.8., a čast da zatvore festival ove godine je pripala Prorocksima 18.8.

Karte za 11.8. Pips Chips & Videoclips koncert se mogu kupiti u caffe Barometar, club Underground i u sistemu pretprodaje karata www.kupikartu.ba po cijeni od 10,00 KM dok će na sam dan koncerta karta koštati 15,00 KM uz free welcome drink.

Ulaz na ostale evente je besplatan do 22.00h, a iza 22.00h je 5,00 KM za komercijalni dio festival, a 2,00 KM za evente od 12.8. do 16.8.  

Svi eventi komercijalnog dijela počinju u 22.00h

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *