Indie pop senzacija Superorganism premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu #13

Superorganism je transatlantski muzički kolektiv o kojem bruje svjetski muzički mediji, a u Hrvatsku ih premijerno dovodi INmusic festival u sklopu projekta Europavox!

Osmeročlana grupa okuplja internacionalne muzičare uključujući glavnu pjevačicu Orono Noguchi, koja je sasvim slučajno došla u bend. Pjevačica je bila fan grupe The Eversons u kojoj je prethodno svirao dio benda, a nakon njihovog koncerta u Japanu su se upoznali i ostali u kontaktu, a njihovo prijateljstvo se razvilo u sjajnu suradnju. Orono je početkom 2017. godine sudjelovala u projektu s grupom koja se kasnije razvila u Superorganism, a njihov prvi singl “Something For Your M.I.N.D.” postao je planetarno popularna pjesma.

Superorganism već više od godine dana rasprodaju sve koncerte koje najave, gostovali su u prestižnim muzičkim emisijama poput one Joolsa Hollanda i BBC Sound of 2018, a 2. ožujka ove godine su objavili i album prvijenac “Superorganism” za Domino Records. Kako ističu kritičari diljem svijeta, Superorganism je indie pop senzacija o kojoj će se još dugo pričati, a hrvatska publika ih ima priliku otkriti uživo na pozornici INmusic festivala #13!

Superorganism će nastupiti na INmusicu #13 u sklopu cijenjenog Europavox projekta, čiji je INmusic festival ponosni partner. Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom sufinanciran je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i muzici. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije muzičke promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske muzičke industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.

Odlični Superorganism pridružuju se spektakularnom liune-upu INmusic festivala #13 kojeg čine Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse, Tshegue, Témé Tan i mnogi drugi. INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka.

Ulaznice za INmusic festival su dostupne i u Bosni i Hercegovini.  U prodaji su sljedeće ulaznice:

– festivalska ulaznica: 108KM
– festivalska ulaznica + kamp: 164KM
– kamp ulaznica: 69KM

Ulaznice možete kupiti na Kupikartu.ba. INmusic festival se održava od 25. do 27. juna 2018. godine na Jarunu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *