Gorillaz objavljuju novi album ‘Cracker Island’ sa singlom na kojem gostuje Tame Impala

Glasine su istinite. ‘Cracker Island‘, novi studijski album Gorillaz, stiže nam 24. februara 2023. godine, a biti će objavljen za etiketu Parlophone.

Najava albuma slijedi nakon dugog, maglovitog toplinskog vala i uživancije u ljetnom bangeru ‘Cracker Island (ft. Thundercat)’, a prati je i željno iščekivana nova pjesma ‘New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown‘. Pjesmu su nešto ranije proteklog mjeseca po prvi put izveli uživo pred 40.000 ekstatičnih obožavatelja na londonskom All Points East Festivalu na kojem su nastupili kao headlineri, u sklopu ogromne svjetske turneje. Bendu su se na pozornici pridružili Tame Impala, psihodelični muzički projekt australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera i dugogodišnji saradnik Bootie Brown iz alternativne hip hop grupe The Pharcyde.

‘Cracker Island’ osmi je studijski album Gorillaza te energična i žanrovski ekspanzivna kolekcija sačinjena od 10 pjesama na kojima su ugostili brojne zvijezde i suradnike kao što su Steve Nicks, Adeleye Omotayo, Thundercat, Tame Impala, Bad Bunny i Bootie Brown i Beck. Album su snimili ranije ove godine u Londonu i Los Angelesu, a producirali su ga izvanredni producent, multiinstrumentalist i tekstopisac Greg Kurstin, Gorillaz i Remi Kabaka Jr.

Cracker Island (popis pjesama):

Cracker Island ft. Thundercat
Oil ft. Stevie Nicks
The Tired Influencer
Tarantula
Silent Running ft. Adeleye Omotayo
New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown
Baby Queen
Tormenta ft. Bad Bunny
Skinny Ape
Possession Island ft. Beck

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *