Goran Bregović u Sarajevu – ulaznice u prodaji

Foto: Stephanie Berger/Carnegie Hall

Goran Bregović će 24. augusta nastupiti u Sarajevu.

Koncert nosi naziv „Tri pisma iz Sarajeva“, a muziku je komponovao Goran. Riječ je o muzici koja spaja različite kulture (kršćansku, jevrejsku i orijentalnu) i na  karakterističan način predstavlja zvukove našeg podneblja, gdje se susreću istok i zapad.

Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije (59 muzičara), s horom i orkestrom Gorana Bregovića (35 članova) nastupit će vrhunski violinisti, Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost u programu je izvorna grupa Sifet & Mehmed iz Živinica.

Koncert „Tri pisma iz Sarajeva“  premijerno je izveden oktobra 2017. godine u Parizu u bazilici Saint Denis uz muzičku pratnju „L'Orchestre national d'Île de France“, nakon čega je izvođen u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom svijeta,  u Londonu, Pragu, Rimu, Buenos Airesu, Santiago de Chile, Meksiko Siti, San Francisku, Moskvi, Minsku, Kišenjevu, Sidneju, Istambulu, Madridu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju, a 9.junu ove godine će biti izveden i u Ljubljani, tako da će sarajevski koncert 24. augusta na Bijeloj tabiji biti svojevrsna kruna svjetskoj turneji „Tri pisma iz Sarajeva“. 

Cijene ulaznica za koncert su: Parter 50 KM, Galerija 70 KM, VIP 100 KM, a mogu se kupiti na Kupikartu.ba.

Svim posjetiocima uz ulaznicu na pokaz obezbjeđen prevoz Baščaršija – Bijela Tabija – Baščaršija + piće dobrodošlice.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *