Godina dana od smrti legendarnog muzičara Chrisa Cornella

Godina dana je prošla od smrti legendarnog muzičara, frontmana benda Soundgarden, Chrisa Cornella.

Chris je nakon koncerta u Detroitu izvršio samoubistvo u svojoj hotelskoj sobi, a muzički svijet je ostao u šoku.

Chris Cornell, pravim imenom Christopher John Boyle rođen je 20. juna 1964. Rođen je i odrastao u Seattlu gdje pohađa i srednju školu Sherwood High School. Ima dvoje strije braće (Peter i Patrick) i tri mlađe sestre (Katy, Suzy i Maggie).

Peter, Kate i Suzy osnovali su bend Inflatable Soul, koji je bio poprilično poznat u Seattlu tijekom 90-ih.

Chris je američki muzičar, poznat kao glavni pjevač, gitarist i tekstopisac rock bendova Soundgardena i Audioslavea . Bio je osnivač i frontmen grupe Temple of the Dog. Dosada je izdao dva albuma. Najnoviji je izdao 2007.godine pod nazivom „Carry on“, a nešto stariji „Euphoria morning“ 1997. Možda najveća i najintrigantnija vijest o Chrisu je da je u više navrata patio od kliničke depresije što se manifestiralo odlaskom od kuće, a više o tome zabilježeno je na DVD izdanju dokumentarca o grupi Audioslave. Kao uzrok navedenih depresija navedeno je konstantno slušanje ploča Beatlesa, koje je pronašao u podrumu napuštene kuće. Te depresije trajale su od Chrisove 9. do 11. godine. Jedan period depresije bio je toliko jak da Cornell nije izlazio iz kuće, a dane je provodio pijući, svirajući bubnjeve i gitaru.

Prije današnje slave radio je kao prodavač morske hrane i suupravitelj restorana „Ray's Boathouse“. Iza njega je jedan neuspjeli brak sa Susan Silver s kojom ima kćer Lillian Jean, koja je rođena 2001., a sada je u braku s Vicky Karayiannis. U rujnu 2004. dobio je drugu kćer Toni, a 2005. i sina Christopher Nicholasa sa sadašnjom ženom.

Sa Soundgardenom objavio je šest albuma, od kojih je posljednji bio ‘King Animal’ iz 2012. godine. S Audioslaveom objavio je tri albuma, a s Temple Of The Dog objavio je jedan materijal nazvan po bendu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *