Esma Numanović singlom ‘Blesav’ najavljuje prvi solo album

Mlada i talentovana pjevačica, Esma Numanović, donosi osvježenje na bh. muzičku scenu svojim najnovijim singlom, ‘Blesav‘. Ova pjesma, čiji je tekst i muziku napisala sama Esma, predstavlja izuzetnu kombinaciju njenog izvanrednog vokala i autorskih sposobnosti, koji su je već učinil prepoznatljivom na muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Za muzički aranžman su zaslužni talentovani muzičari: Kenan Mačković, Zlatko Karahodžić, Adi Avdić, Dino Šukalo, te Vaga String Quartet koji je svojim doprinosom dodatno obogatio zvuk pjesme ‘Blesav’.

Spot za singl također je umjetničko remek-djelo koje potpisuje mlada ekipa: Ervin Golubović, Emina Memija i Admir Jusić.

Ovaj singl je dio Esmine nadolazećeg albuma ‘Blista‘ koji je sniman pod nadzorom iskusnih producenata, a koji će svjetlo dana ugledati na proljeće sljedeće godine. Eric Bajramović i Alan Omerović brinuli su se za kvalitet snimka, dok je mix i mastering povjeren Ericu Bajramoviću. Muzički producent Damir Imamović je dao svoj doprinos, čime je osigurao da ovaj singl bude istinski umjetničko djelo. Damir je tim povodom izjavio: “Esma me oduševila svojim fantastičnim vokalom, ljubavlju za muziku i vlastitim autorskim pjesmama. Zbog toga sam se prihvatio produkcije njenog prvog albuma i usuđujem se reći da, nakon procesa koji je trajao tri godine, pred sobom imamo dragulj koji jedva čekam da čujete.”

‘Blesav’ je pjesma koja će vas dirnuti svojom emotivnošću i autentičnošću. Esma je sprema da osvoji muzičku scenu Bosne i Hercegovine, a njen talent i strast prema muzici čine je izuzetnom izvođačicom i kreativkom.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *