Esma Numanović predstavila novi singl ‘Jutro’

Pjesmom ‘Jutro’, trećim singlom sa nadolazećeg albuma prvijenca, Esma Numanović odlučila je ubrzati dolazak proljeća. Pjesma, za koju je tekst i muziku napisao Damir Imamović, donosi pravu pop muziku na bosanskohercegovačku scenu.

– Vodeći zvuci harmonike u potpunoj pop pjesmi obećavaju dobro raspoloženje i razgibavanje kukovima. Veoma je vjerovatno da će refren auditorijum dovesti i u potrebu za pjevanjem, zbog čega preporučujem lagano zagrijavanje glasnih žica, ističe Esma.

Za muzički aranžman pjesme Jutro zaslužan je Damir Imamović, dok su vrsni muzičari i muzičarke Mirza Redžepagić, Kenan Mačković, Zlatko Karahodžić, Adi Avdić, Ajsela Zoronjić, Medina Turković i Esma Numanović svojim učešćem obogatili njen zvuk. Eric Bajramović i Alan Omerović brinuli su za uspješnost snimanja, a mix i mastering povjereni su Ericu Bajramoviću. Prateći video spot sa tekstom pjesme Esmino je djelo.

Pjesma Jutro dio je albuma ‘Blista’ čijih će ukupno 11 pjesma zajedno ugledati svjetlo dana na proljeće.

Esma Numanović, nakon decenije aktivnog bavljenja muzikom, 2019. godine odlučila je posvetiti se kantautorstvu. Pjesmama Blesav (2023), Snovi (2023), Jutro (2024) i nadolazećim albumom Blista (2024) postavlja temelje za dugo sanjanu solističku i kantautorsku karijeru.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *