Edo Maajka o svemu pomalo…

OK Fest se opasno približava, a na Tjentištu ćemo uživati uz muziku Dubioze, Franza Ferdinanda, Goblina, Partibrejkersa, Ede Maajke i drugih.

Od 12. do 14. jula svi posjetioci OK Festa imaju priliku uživati u muzici, ali i mnogim drugim sadržajima koje nudi sam festival, ali i uživanje u nevjerovatnoj prirodi.

Povodom njegovog dolaska na OK Fest, popričali smo s Edom Maajkom, veteranom bh. muzičke scene, ali i regije.

Kao veteran scene, koliko se muzička scena promijenila u BiH, ali i u regionu?

Edo Maajka: Pa nije previše, uvijek je tu ta neka borba između mainstream muzike i muzike koja se ne može tako često čuti na radiju. Sad je ta uloga radija također sve upitnija jer su slušatelji većinom na YouTubeu i taj servis je postao glavni izvor muzike za mlade. Srećom se regionalno pojavljuje sve više raznih festivala na kojima možemo čuti i slabije poznate izvođače ali i mainstream. Mislim da je sveukupno malo bolje za sve u regiji.

Do sada si surađivao s mnogim muzičarima s Balkana, ima li neko ko je ostao neostvarena želja?

Edo Maajka: Ne znam, volio bi s Kojom iz Discipline probat zakopat par pjesama, s drugim pojedinim instrumentalistima…

U zadnje vrijeme, vidimo sve veći trend da bendovi i individualni muzičari izdavaju samostalno albume, potpuno izbjegavajući diskografske kuće. Šta se mora uraditi da bendovi opet vjeruju izdavačkim kućama, a šta izdavačke kuće?

Edo Maajka: Mislim da je prekasno za to, izdavači će igrati sve manju u ulogu u tome svemu. Jednostavno bit će sve manje mjesta za posredništvo, izdavači svakako preuzimaju sve više ulogu bookinga i ostalih stvari na kojima izvođači mogu zaraditi neke novce. Mislim da je to već gotova stvar.

Gdje te možemo još očekivati u BiH ove godine?

Edo Maajka: Najvjerovatnije u Jablanici u augustu, to i OK fest su mi jedine dvije dogovorene svirke s bendom u BiH.

Dosadašnji highlight turneje?

Edo Maajka: Ima ih dosta, Skopje je bilo fantastično, Ljubljana, i naravno svirka u Domu sportova u Zagrebu, s te svirke izlazi uskoro video za pjesmu ‘Put u plus’.

Šta možemo očekivati od Ede nakon turneje?

Edo Maajka: Novi material i projekte… Bit će tu svega…

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *