Ed Sheeran i Dani Filth pripremaju saradnju?

FOTO: Ed Sheeran (via Atlantic Records), Dani Filth (via Nuclear Blast)

Ed Sheeran je prije nekoliko sedmica priznao da je kada je bio mali, volio death metal i slušao je bendove poput Slipknota i Cradle Of Filth.

U intervjuu tada je rekao kako je naučio mnogo metal firova i da, iako ne bi išao u tom pravcu, volio bi snimiti makar nešto iz metal žanra.

Na to mu je frontman benda Cradle Of Filth, Dani Filth, rekao “da ne vjeruje dok ne vidi” i nakon toga, Ed i Dani su se dopisivali mailom.

Dani je u nedavnom intervjuu za Karrang! magazin izjavio kako se dopisuje s Edom i da to nije šala, dvojac se stvarno dopisuje i razmišlja o saradnji. “Pozvan sam kod njega. Ustvari, rekao je da bi mogao doći do mene, ali ja sam mu naglasio da ne posjedujem svoj bar ili selo, i bilo bi bolje da odem do njega. Rekao je da će učiniti sve, doslovno. Također je rekao je da je veliki fan. Čini se da je zaista jako fin momak.” – izjavio je Dani.

Na to je dodao: “Ako nam neko kaže da ne činimo nešto, mi ćemo to učiniti. To je sve vrijeme bilo naše pravo. Radio sam jednu rap pjesmu s bendom Twiztid iz SAD-a. Zapravo je više ispalo kao Rammstein i Beastie Boys, nego potpuni rap. Dakle, u tom pogledu, mislim da bi saradnja s Edom bila jako zabavna. Mislim da bi bilo sjajno da uradimo u dobrotvorne svrhe, jer bi to barem donijelo malo kredibiliteta. ”

Da li će se saradnja desiti… saznat ćemo uskoro.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *