E-Play krajem mjeseca na mini turneji po Bosni i Hercegovini

Beogradski bend E-Play nastupit će u tri bh. grada krajem mjeseca.

Bend stiže u Tuzlu 29. marta (Club Palma), dan kasnije su u Sarajevu (cinemas Club Sloga), a 31.03. su u Mostaru (OKC Abrašević).

Više informacija o cijenama ulaznica i početku prodaje istih bit će pznato uskoro.

E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. Godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nježne – atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mjesto na srpskoj rock sceni.

Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stagea na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “Dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću…).Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura.

Bend E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” s koga su se ubrzo izdvojili hitovi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”. Tokom proteklih godina pjesma “Divan Dan” osvaja prvo mjesto na mnogim domaćim listama, a u isto vrijeme dobija i “Megafon” nagradu za
najbolji singl godine. Iako ima preko milion pregleda na youtube, “Divan dan” spada u najomiljenije pjesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.

Bend je trenutno u studiju gdje snima svoj peti studijski album, a kao najavne singlove predstavili su pjesme “Da budemo samo dobro”“Srešćemo se neki drugi put”.

Ova grupa najavljuje novi album za 2018. godinu.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *