Dua Lipa kreće na turneju za pet dana, šta očekivati u Puli?

Dua Lipa kreće na turneju 5. juna, kada će u Berlinu održati prvi od devet koncerata europske turneje.

Britanska pjevačica će održati deset koncerata, jer će u Nimesu nastupiti dva dana, a nama najbliži koncert je onaj koji će se održati u pulskoj Areni, 9. juna. Standardne ulaznice su se rasprodale u nekoliko minuta, a u prodaji još ima Platinum ulaznica za parter i tribine, po cijenama od 381, odnosno 486 eura. Dostupne su na Eventim.hr.

Na začuđujuće kratkoj turneji, Dua će predstaviti svoj novi album ‘Radical Optimism‘, kojeg je objavila početkom maja. Materijal je dobro relativno dobre kritike, gdje su ocjene kretale od 3 do 5 zvjezdica. Ako se mi pitamo, album je čista desetka uz savršene tekstove i muziku koju je Dua uradila s producentima Kevinom Parkerom (Tame Impala), Dannyem Harleom, Ianom Kirkpatrickom te Andrewom Wyattom. Ova ekipa je napravila savršen balans muzike i Duinih tekstova, koje je za ovaj albuma napisala skoro stotinu.

Veliko se pitanje postavlja šta očekivati na koncertu u Puli, ali i ostatku turneje.

Koncert u Hrvatskoj je jedan od tri solo nastupa, dok su ostali u sklopu festivala. Za očekivati je do dva sata njenih najvećih hitova s prethodna dva izdanja, a s novog za sada možemo pretpostaviti da će optjevati tri predstavljena singla ‘Houdini‘, ‘Training Season‘ i ‘Illusion‘ te ‘Happy For You‘, koju je otpjevala na SNL-u kao i na kratkom koncertu na Times Squareu. Set listu ćemo znati već 5. juna, kada Dua završi koncert u Berlinu.

Gledajući snimke s njene prethodne turneje ‘Future Nostalgia‘, nova, ‘Radical Optimism Tour‘ sigurno će nam donijeti mnogo bolju produkciju, ne smanjujući kvalitet posljednje, već jednostavno, izvođači žele da fanovi i posjetioci koncerta uživaju u nastupima. Dua sa sobom vodi bend, koji je pretrpio veće promjene.

Ono što je zagarantovano jeste skoro dva sata zabave pod vedrim nebom u krugu zidina prelijepe pulske Arene i sjećanja koja će ostati nakon koncerta.

Do 9. juna, pogledajte kratki nastup s Time Squarea.

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *