Demiurgon, Huronian i Inner Sanctum nastupaju u Sarajevu

Svi ljubitelji najžešćeg metal zvuka doći će na svoje prvog decembra ove godine, kada će u organizaciji Primarcha, u sarajevskom klubu Johnny, uživati u sirovoj snazi i žestini Death i Black Metala.

Nakon sjajonog nastupa Rainmakera prošlog mjeseca, Pro Rock Club Johnny će još jednom biti domaćin velikog metal derneka, jer u goste dolaze dva vrhunska talijanska extreme metal benda: Demiurgon i Huronian, a s njima i tuzlanska tvornica zla, Inner Sanctum.

Demiurgon za sebe kažu da sviraju “Blasting Death Metal” i definitivno su poslastica za Brutal Death Metal sladokusce. Muzika koju sviraju je najsličnija ranijim uratcima Decrepit Birtha i Spawn of Possesiona, sa mnogo blastbeatova koji razbijaju kamen u bubregu i riffova koji izbijaju dah iz pluća. Iza sebe imaju dva albuma i dva EP-a, a za sarajevsku raju sviraju drugi put.

Huronian su Melodic Blackened Death Metal mašina koja na riffove At The Gatesa i melodije Dissectiona ubacuje blastbeatove na tragu ranog Decapitateda i demonske vokale, što će doći kao “šaka na oko” ljubiteljima mješavine Death i Black Metala. Do sada su izdali jedan album i dva EP-a.

Inner Sanctum je tuzlanska inkarnacija Sotone, manifestovana u realni svijet 2013. godine i prvog decembra tu će biti da donese malo paklenog Death/Black Metala za decembrom smrznutu raju u Sarajevu. Bend svira mješavinu Death i Black Metala na tragu “Satanica” ere Behemotha (iako novije stvari više naginju na Deicide), a domaćoj publici su se predstavili u martu, na metal festu.

Karte će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 10 KM, a svirka starta u 21 sat!

Please follow and like us:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *